Jacco rekent nog terug naar kamelen

‘Zo’n frappuccino is dus omgerekend gewoon twee kamelen!’

De prijzen in de horeca zijn de afgelopen 3000 jaar enorm gestegen. Dat vindt de 55-jarige Jacco Geleijnse, die alle prijzen nog omrekent naar kamelen.

Volgens Jacco had Nederland nooit moeten overstappen op muntgeld: “Sinds het afschaffen van de ruilhandel is alles duurder geworden. Laatst ook weer: een frappuccino voor drie euro. Dat klinkt misschien goedkoop, maar omgerekend betaal je dan gewoon twee kamelen! Daar had je vroeger negen zakken graan voor kunnen krijgen.”

Sinds de komst van het monetaire systeem gaat Jacco niet meer uit eten. Veel te duur, volgens de Culemborger: “Ik snap echt niet dat mensen bereid zijn om daar tachtig euro voor te betalen, oftewel zes kamelen, zevenenzeventig schapen, twaalf slavinnen en vier drachtige ezelinnen. Plus vaak nog een fooi van vier bijvrouwen. Mij niet gezien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Jacco” is een Nederlands klinkende schuilnaam. Zijn echte naam is Sayed Ibn Al Baghdadi. Zijn snor (nog aangemeten door Kemal Ata Türk) is voor deze gelegenheid op Europees format gefotoshopt. Correctie: Sayed rekent echter niet uitsluitend om naar kamelen: voor kleinere bedragen zijn halal-koeien van McDonald, schapen en geiten wisselgeld, op ware grootte of op kant-en-klaar Döner-formaat

gravatar

Jacco Geleijnse vergist zich. Het gaat niet 3000 jaar terug. Dat alles veel duurder is geworden komt door de euro.

Wat je voor 2002 voor een gulden kon kopen is nu een euro geworden. Dat is 2,2 maal duurder is vijftien jaar!

WijsGeert Wilders van de PVV heeft het al gezegd. Het tijd wordt dat we weer terug gaan naar de gulden.

De euro heeft ons niets positief voortgebracht.

Corrie.

Reageer
gravatar

Dat ben ik met je eens Corrie!

Meneer WijsGeert van de PVV is de twaalfde iman.

Wanneer hij zich aan de wereld bekent maakt zulen de volkeren zich verheugen.

gravatar

Ik heb van de week mijn schoonmoeder afgestaan in ruil voor een glaasje water, en het partijprogramma van de PVV geruild voor een rol wc-papier.

Dat laxeert toch lekkerder.