Leukemiepatiëntje (6) wenst Griekenland uit eurozone

Make-A-Wish Nederland zet alles op alles voor kleine Joey

Griekenland stevent af op een faillissement en de bevolking kan niet meer dan zestig euro pinnen. Dat is het resultaat van de wens van de chronisch zieke Joey Hage (6). Make-A-Wish Nederland is druk bezig zijn ultieme wens, een definitieve grexit, waar te maken.

Al jaren ziet Joey de bevolking van Griekenland het liefst doodvallen. De diagnose leukemie gooide in 2014 echter roet in het eten: zijn toestand was lange tijd stabiel, maar verslechterde de laatste maanden in rap tempo. Reden voor zijn ouders om een hartverwarmende brief te schrijven naar Make-A-Wish Nederland, een stichting die dromen van jonge patiëntjes waarmaakt.

Wensvervuller Daphne van Veen keek wel even op toen ze de brief kreeg: “De meeste kinderen willen een meet-and-greet met Arjen Robben of zwemmen in het snoep. Dat is vrij snel geregeld. Voor dit mannetje moeten we wat meer moeite doen en ons actief mengen in de Europese politiek. Maar zo’n uitdaging is juist leuk!”

Moeder Linda: “Joey heeft een grote fascinatie voor volkeren in doodsnood, daarin is hij precies als zijn vader. Fantastisch dat er instellingen bestaan die de droom van een kind op waarde weten te schatten. We kijken uit naar het fotoboek als tastbare herinnering aan de ondergang van Griekenland.”

Make-A-Wish Nederland heeft dagelijks contact met Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem. Hij zet zich persoonlijk voor het project in: “Ik maak graag tijd vrij om Joeys wens in vervulling te laten gaan. Je had zijn stralende gezichtje moeten zien toen de trojka het laatste plan van Tsipras van tafel veegde. Daar doe je het allemaal voor.”

Joey zelf hoopt vooral dat de stichting vaart maakt: “Ik snap niet dat er nog steeds hoop is voor de Grieken. Daardoor heb ik elke dag minder kracht om tegen mijn ziekte te vechten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“…Daardoor heb ik elke dag minder kracht om tegen mijn ziekte te vechten.”
Héééél goed! Kijk, als Partij Tegen de Burger doe je het dáárvoor. Laat zo’n klein pokkenjong gewoon lekker doodgaan en verder niet zeuren. Het is te hopen, dat het stelletje knurftouders dat hem op de wereld gezet heeft niet op herhaling zal gaan. Ik zie hier een belangrijke taak weggelegd voor de Kinderopruimingsdienst.

Reageer
gravatar

Jongens, laten we het alsjeblieft over iets leukers hebben met dit prachtige weer.

Bijvoorbeeld een gezellig verhaal over de concentratiekampen?

Je hoort wel al die verhalen over de jodenen dat die verbrand werden in de ovens, maar daar moet achteraf toch wel een kleine correctie op plaatsvinden.

Blijkt namelijk dat er in die ovens ook zigeuners, homo’s en gehandicapten werden verbrand. Waarmee het dus feitelijk allesbranders waren.

Klein detail , maar dat maakt geschiedenis juist…

Reageer
gravatar

Jullie sporen niet !! Dit is geen satire meer! En al helemaal niet om te lachen..schamen moeten jullie je om met een kanker patientje te spotten.. bah bah

Reageer
gravatar

Jammer meestal net aan de goede kant van t randje nu zwaar er overheen…….fouter dan fout spotten met kanker

Reageer
gravatar

Wat een belachelijk absurde wens.. sorry hoor, maar ellende wensen voor een ander? Waar slaat dit op, kan me niet voorstellen dat een jongen van 6 dit wenst…

Reageer
gravatar

Nice!

Maar of het mannetje dat ook gaat meemaken? Voor Griekenland is een Grexit gewoon beter…niet meer voortslepen, maar resoluut de knoop doorhakken.

Denk aan Joey!

Reageer
gravatar

Wellicht is de moraal van het verhaal dat er honderden miljarden worden gestoken in een volkje van 11 miljoen dat tientallen jaren lang de zaak heeft lopen verzieken en niet op de blaren wil zitten en dat voor een fractie van dat geld wellicht een betere kans op overleven voor leukemie patienten kan worden gerealiseerd. Met andere woorden: de prioriteit van de EU en haar bewoners ligt bij de politiek en niet bij zijn gezondheid.

Reageer
gravatar

Lief ventje die joey. Heeft erg goede normen en waarden..
Zeker invloed van pa en ma…
Dat hier heel veel kindjes niks te eten en drinken hebben kan m dan geen reet schelen..
Vind het ook charmant dat die daphne en jeroen hem niet even wat manieren leren!!

Reageer
gravatar

Nou ik kan het zeer waarderen van Joey en Dijsselflower. Samenwerken is toch geweldig. Griekenland om zeep helpen samen is toch het einde, zeker als je aan het einde van je leventje bent. Heb je toch iets moois gepresteerd.

Reageer
gravatar

Om eerlijk te zijn dacht ik dat De Trollenverdelger alleen maar een obsessief psychisch gestoord schreeuwertje was, meer niet. Maar nu hij Margootje heeft vernietigd verdient hij toch meer respect. Goed gedaan Trollenverdelger, types zoals Margootje horen niet op het forum. Van dat klerewijf heb ik nog nooit iets gelezen wat grappig was. Respect!

gravatar

Sneu artikel vanuit 2 perspectieven, Griekenland en Leukemie patienten. Krijg de laatste tijd wel vaker het idee dat het bij de Speld steeds meer om kwantiteit dan kwaliteit gaat. Daardoor slaat de Speld steeds vaker de plank mis, op zoek naar goede satire. Meestal zijn de stukken goed, steeds vaker niet helaas.

Reageer
gravatar

Inderdaad was het constructiever geweest als “Joey” had gewenst dat er sneller betere geneesmiddelen tegen leukemie zouden worden ontwikkeld.
En voor de grieken als ze noodhulp zouden krijgen uit de 1100 miljard die de ECB aan het rondstrooien is om de euro “zachter” te maken, nadat er allerlei jammerlijke bezuinigingen zijn geweest om de euro “harder” te maken.

gravatar

Beste Carhelijne. Wat jammer dat je onze Make-A-Wish actie met Joey niet leuk vindt. Had je liever een ander land uit de Eurozone willen zetten?

Als je een kaartje met je naam en leeftijd naar ons stuurt, dan kom je misschien ook in aanmerking voor een leuke wens.

gravatar

Sorry spelt, normaal zijn jullie grappig en zeer net, maar over de rug van 6 jarige leukemiepatienten vind ik niet dat je deze grap kunt maken…

Reageer
gravatar

In Duitsland zijn ze gestopt met kernenergie vanwege statistieken over tientallen jaren die een toenemende frequentie van leukemie naar nabijheid van een kerncentrale aantonen.

Heeft het daar mee te maken?

Reageer
gravatar

Beste A. Cornelissen,

Gefeliciteerd! U bent de eerste reageerdeur die een serieus bericht achter heeft gelaten op een artikel van De Speld! U wint hiermee een doos tampons. Dat zal wel helpen.

gravatar

Het artikel heb ik alleen maar vluchtig doorgenomen omdat de tekst te lang is. Van lange teksten krijg ik prikogen.

De redactie van De Speld zijn cynische nihilistische lui. Fatsoen ontbreekt bij hen.

Met K spot je niet.

Corrie.

gravatar

Beste Corrie,
Als je nou wéér prikogen krijgt, raad ik je aan daar eens drastische maatregelen tegen te nemen: prik terug! Pak een vork en prik die lodderige loensogen van jou net zo lang tot ze nooit meer durven te prikken. (Zal ze leren!)