Wikimedia Commons: Anne Paul Roukema

Gert-Jan Segers: voormalig showworstelaar maakt furore als politicus

Profiel van de spil in de formatie

Hij zal de komende tijd een sleutelrol spelen in de formatie: Gert-Jan Segers. Maar wie is de fractievoorzitter van de ChristenUnie precies? Een profiel.

Gert-Jan Segers groeide op binnen de muren van de Duitse legerbasis Seedorf, waar zijn vader gelegerd was als tankcommandant. Het was een moeilijke omgeving voor de dromerige Gert-Jan, die als kind personal shopper wilde worden. Een potentieel carrièrepad dat zijn vader er genadeloos uitsloeg. “Dat was lang niet altijd even leuk,” concludeert hij in zijn biografie Rake Klappen.

Op zijn 22e rondde Segers zijn MBO-opleiding metaalbewerking in Geleen af. Hierna ging het snel. Hij vond werk als lasser bij KROLA, werkte een tijdje als hoofd van het animatieteam op een cruiseschip, was roadie voor Atomic Kitten en timmerde tevergeefs aan de weg als showworstelaar. In 2015 werd hij fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Privé is Segers een verwoed lasergamer. In een zeer persoonlijk interview met de Veronica Gids in 2011 zegt hij hierover: “Lasergamen heeft me geholpen om mijn jeugd een plekje te geven. Ze noemen me Knal-Jan lasers. Ik had de top kunnen halen, maar ik heb gekozen voor de politiek. Daar kan ik ook wat betekenen.”

Bekenden van Segers noemen hem een loyale vriend. Zijn dermatoloog Ricardo: “Ik had een keer ruzie op de kermis met een paar kampers. Ik belde met Gert-Jan, en tien minuten later had ie al zijn maten opgetrommeld. Die gasten moesten rennen voor hun leven.”

Natuurlijk, kritiek is er ook. Maar over zijn veelbesproken affaires met Bridget Maasland, Zimra Geurts en Noraly Beyer gaan we het hier niet hebben. Daar is al genoeg over geschreven in andere media.

Wie is Gert-Jan Segers? We zullen het wel nooit echt weten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat moet Gordon nu met een dove pot? Die heeft helemaal niks met de vrouwtjes, laat staan potten!

gravatar

Hoe raak toch! Pechtold tussen Kunst en Kitsch: een gemiddeld intelligente stemgerechtigde krijgt toch een kunstkop van het geleuter van deze kitschfiguur.

gravatar

Pechtold balanceert al jaren tussen Kunst en Kitsch. Deze ambitieuze wannabe premier bezorgt mij en anderen een Kunstkop met zijn Kitschverhaal om de politiek dichter bij de burger te brengen, of desnoods de burger (met een pistool in de rug) dichter bij de politiek.

gravatar

Merck toch hoe sterck de macht van de huidige redactionele software is: zó denk je dat weer een bijdrage ongelezen gedumpt is, zó maak je daarom een nieuwe; maar páts: zó staat ook de verloren gewaande er ineens weer. De algoritmes van deze redactie ‘never cease to amaze me’.

gravatar

Nog even vertellen.
Wisten jullie al dat ik 8 jaar in Egypte gewoond heb?

‘In Egypte?’ zullen jullie zeggen.
Ja, in Egypte!
8 jaar!

Ik was daar om de heidenen te bekeren.
Mooier en nuttiger werk bestaat toch niet?

Gert-Jan

Reageer
gravatar

8 jaar, als Mozes in Egypte? En nooit gegijzeld/ontvoerd door I.S., Al Qaeda, Al Nusraa, Al Lahu Akbar of een andere, eveneens door heilig vuur bezielde, terreurgroep? Dan heb je extreem geluk gehad. Bel gelijk even met BuZa welke middelen je hebt toegepast om “onder de radar te blijven”.