Bron: NOS.nl

Pechtold overrompeld door eis ChristenUnie dat hij zijn zoon offert

Geloof van D66 in haalbaarheid coalitie op de proef gesteld

Alexander Pechtold staat voor een zware taak. De D66-leider moet van de ChristenUnie zijn eniggeboren zoon offeren voor er formeel kan worden onderhandeld over een nieuw kabinet. CU-voorman Gert-Jan Segers wil op die manier het geloof van D66 in de haalbaarheid van de coalitie op de proef stellen.

Volgens Haagse bronnen werd Pechtold door de eis van de ChristenUnie overrompeld. “Segers had van zijn fractie een duidelijke boodschap meegekregen: Pechtold moest zijn zoon offeren om te laten zien dat de ChristenUnie gewenst was bij de onderhandelingen. Ze hebben hem echt het mes op de keel gezet.”

Omdat het erop lijkt dat Pechtold de eis niet kan of wil inwilligen, is een oplossing voorlopig nog niet in zicht. Van der Heyde: “Informateur Gerrit Zalm stelde nog voor om in plaats van Pechtolds zoon een lam te offeren, maar daar zijn VVD en CDA voor gaan liggen. Zij voorzien bezwaren van de Partij voor de Dieren, en alleen God weet of we die partij in deze formatie straks nog nodig hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is toch bijna een stereotypische vraag over ‘hoever wil iemand gaan voor zijn principes’? Abraham moest ook de berg op.

gravatar

En de Heere zeide
“Ik ontneem u uw humor-knobbel opdat gij rechtvaardig en zonder verlichting door het leven gaat”.
Amen

gravatar

De schrijver van dit stukje heeft duidelijk een streng Gchristelijke opvoeding gehad gezien de paralellen met de bijbel in dit verhaal (boek Genesis). Ik heb zelf een liberaal christelijke opvoeding gehad (Grappig Gereformeerd) , maar ook daar krijg je de Bijbel met de paplepel ingegoten. Ik ben daar zo misselijk van geworden dat ik mij terstond tot atheist bekeerd heb (alleen doe ik er niets meer aan)

gravatar

Van Bralhuysen, nog niet begrepen: atheïsme is geen geloof
Een van de ernstigste vormen van een contradictio in terminis, dat je uiting moeten geven, dat je alle liederlijke onzin ter zijde legt

gravatar

Ja, Godverdomme!!
Dat jullie mij zonodig op m’n naïeve manipuleerbare tekortkomingen moeten wijzen!!

Maar ik zal voor jullie bidden hoor, dat De Heer jullie met donder en bliksem zal treffen!
Pas maar op!!

gravatar

Is de redactie al met vakantie en hebben jullie vakantiekrachten ingezet? Beetje smakeloos / onzinnig / niet grappig én niet leuk, I’m off.

Reageer
gravatar

Voor jou is het niet grappig. Jij bepaalt niet voor mij wat grappig is en wat niet

gravatar

En de Heere zeide
“Ik ontneem u uw humor-knobbel opdat gij rechtvaardig en zonder verlichting door het leven gaat”.
Amen

gravatar

@ Redigeerknop Als ‘heeft’ van aanhalingstekens wordt voorzien is dat niet genoeg dan moet ‘hoeft’ ook tussen deze citeertekens. Hoest met de balk in uw eigen oog?

gravatar

Sara Pechtold. Maar hij heeft stiekem nog een bastaardzoon Ismail Pechtold bij een andere vrouw, ene Hagar. Daarom is hij zo’n islamknuffelaar!!!

gravatar

G. Wilders hou toch eens op Pechtold zo zwart te maken. Hij is pas sinds 2006 leider van D’66. Geef hem toch iets meer tijd voordat hij de man is

gravatar

Je weet hoe het gaat met statusgerichte vrouwen van politieke “Runners-up”; ze doen of hun neus bloedt. Een béétje politicus moet minstens één maîtresse én een ‘buitenvrouw’hebben, wil men voor vol worden aangezien. Problemen ontstaan alleen als die bastaardzonen ook in het testament willen worden opgenomen.