BBC

Man in kippenpak beschuldigd van culturele toe-eigening

Excuses aan kippengemeenschap op zijn plaats

Een man in kippenpak is vandaag diep door het stof gegaan na een geval van culturele
toe-eigening. Joe (32) uit Stoke-on-Trent vierde vandaag nietsvermoedend zijn vrijgezellenfeest in Amsterdam, toen hij door boze omstanders werd aangesproken op zijn kostuum.

Zij vertelden hem dat veel kippen zich gekwetst voelen door mensen die zich verkleden als kip. De ervaring heeft Joe de ogen geopend: “In mijn outfit heb ik elementen uit de pluimveecultuur verwerkt. Dat had nooit mogen gebeuren. Hoewel kippen ook privileges hebben (ze leggen eieren, red.) is er geen excuus voor mijn onwetende gedrag.”

Joe wil graag zijn excuses aanbieden aan de kippengemeenschap: “Het spijt me als ik jullie cultuur heb toegeëigend.“ Gelukkig heeft de Brit zijn lesje wel geleerd. “Volgende keer ga ik gewoon weer als indiaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Over deze kwestie hoor je Sylvana, onze nationale aandachtskip, niet. Zo zie je maar dat haar anti discriminaasie verontwaardiging heel selectief is.

Reageer
gravatar

Weer zo’n stereotype generalisering. Vogels die zelf zelf identificeren als “kip” leggen echt niet elke dag een ei. Dat is een autonome keuze die elke “kip” voor zichzelf maakt, vanuit haar eigen empowerment.

Reageer
gravatar

Ontroerend om te zien dat mensen in ons land meteen in actie komen bij zulk een vertoning. Ons land tolereert geen enkele vorm van stereotypering van minderheden, of die nou eieren leggen of met snoep strooien. Fantastisch dat we daar zo eensgezind over denken met elkaar.

Reageer
gravatar

Is het excuus van Joe gericht aan de linkse vrije uitloop kippengemeenschap? Waren de boze omstanders LinkseGekkies?

Zo ja, dan is het gemeen om die bange kippetjes te shockeren.

Foei! 🙂

Corrie.