Ramadan een vrije maand: veel Nederlanders boos en blij

'Bespottelijk dat ik hier zit te genieten'

De ramadan is dit jaar voor het eerst een nationale feestmaand. Veel Nederlanders reageren boos en blij op hun vrije maand.

Raymond van Dammen uit Zaandam zit met een kaasplankje en een heerlijk glaasje wijn in Frankrijk. Hij is woedend: “De ramadan hoort niet bij de Nederlandse cultuur. Bespottelijk dat ik hier zit te genieten. Nadat ik met mijn vrouw op het strand heb gekeken naar de ondergaande zon, ga ik me met hand en tand verzetten tegen deze idiotie.”

Ook Jantien Snoek uit Dieren laat vanuit een wellnesscentrum in België weten furieus te zijn: “Dit land is aan het islamiseren. Morgen gaan we paardrijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar staat wél tegenover dat na collectieve invoering van Ramadan, Suikerfeest en Erdogan-dag alle Christelijke en buitenkerkelijke feestdagen als Pasen (2), Pinksteren (2), Hemelvaartdag (1), Bevrijdingsdag (1 x per 5 jaar), Kerst (2) en Nieuwjaar (1) worden afgeschaft om VVD en Ondernemend Nederland arbeids-productief te compenseren. Natuurlijk moet er na zonsondergang en voor zonsopgang ook worden gewerkt, maar zonder ploegentoeslag.

Reageer
gravatar

Wij zijn bereid rekening te houden met 15 minuten pauze per nachtdienst van 4 uur. Veel langer is het ‘s nachts niet donker.

gravatar

Wie die figuur is weet ik niet. Wel zie ik dat hij ongelofelijk lelijk is. Dat De Speld dit zomaar mag plaatsen! Kennen ze die gozerd niet opsluiten?

gravatar

Nee Wiem, dat is immers Raymond van Dammen uit Zaandam, op vakantie in Frankrijk. Lees -voor aanname- éérst de bijsluiter.