epic_images / Shutterstock

epic_images / Shutterstock

Vrouw doet uit respect mee aan Suikerfeest

De 28-jarige Anouk uit Amersfoort gaat meedoen aan Eid-al-Fitr, de islamitische feestdag die plaatsvindt aan het einde van de ramadan. “Uit respect”, zegt de vrouw.

Bij de Turkse bakker haalt Anouk twee dozen baklava af. “Ik vind dit het minste wat je kunt doen voor iedereen die gevast heeft afgelopen maand, een beetje solidariteit.” Ondertussen eet ze een stukje van het zoete gebak. “En ik had net thuis ontbeten. Zie je, zo moeilijk is het niet”, mompelt ze met volle mond.

Voor het islamitische festijn worden meerdere dagen uitgetrokken, iets waar Anouk naar eigen zeggen goed op is voorbereid: “De afgelopen weken heb ik al geoefend. Opstaan, stukje gebak, ontbijt, stukje gebak, lunch, stukje gebak”, legt ze uit. “In het begin moet je je er even toe zetten, maar ik vind het een heel mooi gebaar om hiermee aan iedereen die het Suikerfeest viert te laten zien dat ik met ze meeleef.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik dacht dat de speld satire was. Dit verhaal heb ik al honderden keren in het echt gehoord. Zet rond de ramadan de TV maar een en ze zijn er weer bij bosjes.

Reageer