Shutterstock / Anna Kraynova

Hongerige man beschuldigd van culturele toe-eigening ramadan

'Mijn religie is niet jouw rammelende maag'

“Zo. Ik kan wel een paard op,” barstte Ron uit toen hij het cafetaria binnenwandelde. “Het is alsof ik de hele dag niet heb gegeten.” Zijn uitspraak maakt heel wat los. Boze activisten beschuldigen Ron ervan zich een islamitische traditie toe te eigenen.

“Mijn religie is niet jouw rammelende maag,” luidt de een. “Jouw lekkere trek is een gevoelloze parodie op de religieuze vastenperiode,” luidt de ander.

Ron heeft de kritiek ter harte genomen en nog voor zonsondergang een berenklauw met satésaus soldaat gemaakt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tegenwoordig zie je op allerlei plekken transgendertoiletten en moslimknuffeldieren, en dan doen moderne mensen alsof ze dat zelf hebben bedacht, terwijl het ideeën uit mijn koker zijn. Over culturele toe-eigening gesproken.

Reageer
gravatar

Jazeker, daar is hij weer; Mohammed Ali, de man met de dubbele identiteitscrisis. Tijd voor een gesprek met een imam, mollah of Ayatollah. Want echte Turken en Marokkanen mogen nimmer inburgeren (op hoog bevel van Turkije en Marokko) en imams in vastentijd al helemaal niet.

gravatar

‘t Is van de gekke; maar toch mooi hè? Een ingeburgerde imam die zo heerlijk de nep Indiaan Klukkluk doet herleven, of diens alter ego Herbert Joeks. Deze Mohammed Ali moet de (Bonte Dinsdagavond) trein hebben gemist en zit nu vergeefs te wachten op aansluiting.

gravatar

We kunnen simpelweg niet passief toekijken hoe minderheden het doelwit zijn van groffe humor. Ook al moge de intentie achter de reactie van Luttelgeest onschuldig zijn, ze reproduceren de achterstelling van zwarte mensen, die het resultaat zijn van een van de meest inhumane behandelingen ooit begaan tegen de mensheid.