RTL Nieuws

Verbijsterde Roemer ziet zijn absurde coalitie dichterbij komen

‘Het slaat nergens op dat dit bizarre voorstel nu bijna een optie is’

CDA, D66, GroenLinks, PvdA, 50Plus en SP. Emile Roemer leert het rijtje nog eens uit zijn hoofd voor het volgende debat. Na de verkiezingen had hij voor de grap uitgerekend welke partijen er nodig zouden zijn voor een min of meer linkse coalitie zonder de VVD. Tot zijn verbijstering is het verzinsel een paar maanden later bijna een serieuze optie.

“Het slaat helemaal nergens op”, mompelt Roemer. “Een coalitie van zes partijen, zonder de twee grootste van het land. Een coalitie die CDA en D66 helemaal niet willen. Met de PvdA die helemaal niet wil regeren. En toch heb je het gevoel dat Schippers ieder moment kan bellen om de gesprekken te starten.”

Roemer zegt het rijtje op en probeert het als een geloofwaardig kabinet te laten klinken. “Shit, schiet ik toch weer in de lach.” Hij zucht naar zijn spiegelbeeld. “Het is niet mijn schuld dat dit bizarre voorstel straks zomaar op tafel kan liggen. Toch?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tijd voor een brede coalitie:
SGPvVDA-FvDenk-50+66
Goed voor 107 zetels.
Kuzu als minister voor integratie, Wilders minister voor Nexit, VVD mag 4 ministers van justitie leveren (niet tegelijkertijd), de PvdA mag Plasterk houden, FvD kan een onderwijs minister leveren, met aandacht voor Latijn. Samenwerken is een keuze.

Reageer
gravatar

Geen gezijk! Iedereen rijk. Wat Das Volk wil is een 150 partijen coalitie> dus zorgen we eerst voor 150 partijen in de 2e Kamer….

Reageer
gravatar

Per toerbeurt ALLE Nederlanders een keer in de kamer.

Wat zei ik?

Per toerbeurt alle Nederlanders een keer in het KABINET.

Da’s pas democratie!

gravatar

Goed idee. Dan ook per toerbeurt met een hermelijnen mantel om, zittend op een oude pleepot en een vergiet op je hoofd een troonrede voorlezen. Dialectici en mensen met een Duitschj akzent gaan voor.

gravatar

Precies als met Nederlandse wielrenners die de Giro d’Italia willen winnen: op het moment dat het dreigt te gebeuren schijten ze in hun broek.

Reageer
gravatar

Dat je niet met de SP een regering wilt vormen kan ik begrijpen. Een clown zoals Roemer in de regering wilt niemand.

Maar dat de PVV van meneer Wilders niet eens wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek is volksverlakkerij.

Het is discriminatie. Dat is niet eerlijk.

Corrie.

Reageer
gravatar

Kwoot ”Maar dat de PVV van meneer Wilders niet eens wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek is volksverlakkerij.”
Niet waar. Meneer Wilders van partij voor de vrijheid heeft zichzelf een brevet van onbekwaamheid gegeven door een paar jaar geleden in een vergevorderd stadium plotseling weg te lopen tijdens coalitieonderhandelingen.

Wie wil nou een wegloper voor verantwoordelijkheden in de regering?