smiley toerist

Iets drinken, maar dan buiten: maak kennis met het ‘terras’

Fenomeen vooral bij mooi weer populair

Herkent u dit beeld? Mensen die genieten van een hapje of een drankje. Gewoon op een stoel en aan een tafel. Maar dan… buiten.

De kans dat u het fenomeen al eens heeft gezien, is vrij groot. Misschien heeft u het zelf al een keer geprobeerd. Veel horecagelegenheden beschikken namelijk over een ‘terras’, zoals de gemeubileerde locatie voor een versnapering in de open lucht wordt genoemd. En veel Nederlanders maken er graag gebruik van.

Vooral bij mooi weer is het nuttigen van een drankje in de buitenlucht populair. Caféhouder Jeffrey Daatselaar uit Leiden heeft daar wel een verklaring voor: “Als het mooi weer is, kun je daar tijdens je drankje van genieten. Bij slecht weer is het minder aangenaam om buiten te zitten. Dan gaan mensen toch liever naar binnen.”

Is het gewoon de zoveelste hype of is het ‘terras’ here to stay? De tijd zal het leren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is dus verschrikkelijk ongepast.
Hier maak je geen grappen over. Mijn groenteboer heeft wel is een citroen aan iemand verkocht, voor in de ijsthee.
Smakeloos dit!

Reageer
gravatar

dit is dus weer duidelijk een complot van de terroristen om ons buiten te krijgen zodat ze ons neer kunnen knallen zonder dat er ramen sneuvelen.

Reageer
gravatar

Het is zoiets als opengeknipte spijkerbroeken, kakzakken onderaan de kont, tatoeages, plunderkappies/petjes/mutsen ‘s zomers binnen, baarden & snorren, bonk-bonk-bonk-bonk’muziek’, …

Hype.

Waarom?!

gravatar

Zo is dat! We kunnen hier tenminste nog van de omgeving én van onszelf genieten Gelukkig ken ik al je favoriete plekjes, Corrie 😉

gravatar

Flauw hoor om de hardwerkende Nederlander zonder migratieachtergrond die het verdiend heeft om een mooi terrasje op te zoeken na een week hard werken zo te bashen.
Jammer dat de linkse media alles in het werk stellen om mensen zoals ik in een kwaad daglicht te stellen. Het is niet eerlijk!

Reageer
gravatar

De migranten zijn momenteel niet op de terrassen en in de parken en plantsoenen te vinden, met hun barbecues en whatever, voor zonsondergang. De criminaliteitscijfers nemen overigens evenredig af. Je kunt dezer dagen rustig je deuren open laten, zolang de koperen ploert regeert.