Josien kan niet afspreken want ze is druk met haar scriptie voor zich uitschuiven

'Ik moet nog iets kijken op Youtube'

De 24-jarige studente Josien kan vanavond niet met vriendinnen afspreken. Ze heeft al haar tijd nodig om haar scriptie voor zich uit te schuiven.

“Nee, ik kan echt niet vanavond,” zei Josien tegen haar vriendinnen. “Ik moet nog een concert van Drake kijken op Youtube terwijl ik me druk maak over mijn inleiding. Als ik dat af krijg, moet ik ook nog stofzuigen voor de vorm, zodat ik mezelf kan wijsmaken dat ik nog iets productiefs heb gedaan. Want daar moet ik ook nog aan denken.”

Josiens vriendin Annika heeft respect voor haar studiegenote. “Zoveel zelfdiscipline, ik zou het niet kunnen. Als ze mij vragen de stad in te gaan terwijl ik 9gag aan het kijken ben met een leeg Word-document op de achtergrond laat ik meteen alles vallen. Zij gaat zelfs op zaterdagen naar de universiteitsbibliotheek om daar de hele dag koffie te drinken met andere studenten die zich maar niet aan hun scriptie weten te zetten. Commitment, mooi om te zien.”

Studiegenoot Peter is wel gewoon de stad in gegaan. “Ja, ik ben gelukkig net klaar met mij druk maken over m’n scriptie. Ik heb gisteren besloten dat ik het volgend jaar opnieuw probeer, dus ik heb het ook echt wel even verdiend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe graag je ook verder wilt met je scriptie. Elke morgen wakker worden met stress en vervolgens de hele dag uitstellen. Waarom?

Reageer