Bron: Flickr - Christopher Michel

Opwarming Aarde gaat sneller dan we over een jaar denken

Snelle actie nodig om verwachtingen bij te stellen

Uit een onderzoek van klimaatwetenschappers aan de Universiteit van Wyoming blijkt dat de opwarming van de Aarde sneller gaat dan we over een jaar zullen denken. Het onderzoek toont aan dat we aan het einde van dit jaar zullen denken dat de Aarde in de komende 40 jaar zal opwarmen met 2 graden, maar dat het in werkelijkheid veel sneller zal gaan.

Volgens de wetenschappers moet snel actie worden ondernomen om de verwachtingen bij te stellen. Annette Schulz, hoofd van het onderzoek: “Nu valt het verschil ogenschijnlijk nog mee, maar op den duur zal de aarde nog veel sneller opwarmen dan wij denken dat ‘ie opwarmt. En als ‘ie in 2040 sneller opwarmt dan we dan denken in 2050, heb je pas echt een probleem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja de wetenschap weet het als eerste en dat laten ze ons nu pas weten terwijl de gewone burger dit al veeeeel langer weet, maar nu het gaat dringen komen ze nu pas in actie.

Reageer
gravatar

Nou dat zullen we nog wel eens zien. Ik heb gisteren mijn toyota prius overgoten met biologische soja-olie en hem verbrand zodat ik er niet meer in kan rijden. Ook heb ik tien vierkante kilometer regenwoud gekocht waar ik tarwegras en quinoa ga laten kweken. Met dat soort initiatieven wordt geen enkele rekening gehouden bij dit soort zogenaamde statistieken.

Reageer
gravatar

Dit artikel is gesponsord door de linkse wetenschapkliek dat door middel van bangmakerij bij de overheid subsidies lospeutert.

Geloof ze niet lieve mensen. Op Facebook staan heel andere berichten over de opwarming van de aarde.

Corrie.

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens Corrie! Onze kinderen en kleinkinderen moeten aan het werk worden gehouden.
Wat heb je toch scherp een inzicht!