Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Boeddhabeeldjes, keukenrol en rijsttafel beletten Rodney zijn eindexamen in te vullen

‘Ik had geen ruimte meer voor het antwoordformulier’

“Het is een schande,” fulmineert Rodney uit 5 HAVO van het Roland Holst College in Hilversum. De eindexamenkandidaat belt net met het LAKS over het examen Nederlands. Rodney moest vanwege ruimtegebrek een leeg vel papier inleveren. Hij is ten einde raad.

De scholier wilde goed voorbereid het twee uur durende examen Nederlands ingaan en nam enkele spulletjes van huis mee. “Een flesje water,” bijvoorbeeld, zegt Rodney. “Een doosje tictac, een extra pen, wat Boeddhabeeldjes voor geluk, een keukenrol voor als ik mijn neus moet snuiten, een slof sigaretten, een Chinese rijsttafel voor als ik trek krijg, een opgezette fazant, een werphengel, een xylofoon, een geodriehoek, een race-autootje van het merk Hot Wheels, mijn geluksknuffel Beertje Snuggle, een extra paar kleren, een bosje staalwol, en een mooie stok. Niks bijzonders dus, gewoon alles wat ik nodig heb om mijn examen goed te kunnen maken.”

Rodney rekende echter buiten de onbuigzaamheid van de aanwezige examinatoren. Zij weigerden hem eerst een tweede, en daarna een derde tafeltje om zijn spulletjes op te kunnen zetten. Hierdoor bleef er geen ruimte over zijn antwoordvel in te vullen, en is Rodney misschien wel gezakt. Het LAKS zegt toe met zijn klacht aan de slag te gaan. Enigszins gerustgesteld hangt Rodney weer op.“Ik hoop maar dat ze bij de her grotere tafeltjes hebben,” zucht hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spiekrol,eten doe je thuis of in pauze voor stress zeg ik beter leren en ophouden met piepen verplicht dicipline invoeren door voor examen maatschappij stage vrijwiliger laten doen zodat ze normaal leren doen.

Reageer
gravatar

Mijn jongste dochter moest vandaag ook examen doen. Ze hadden alleen een eerder gemaakte shopafspraak staan met wat dinnen, of het een uurtje later mocht. Niet dus! Heel inflexibel allemaal dus. Hopen dat de her wel een beetje uitkomt in haar agenda.

Reageer
gravatar

Ja, geen wonder; al die stresshormonen en dan ook nog eens geen kans om even een kalmerend stickie te roken in de fietsenstalling. Het verbaast mij trouwens niks dat ook hier de sluikreclame zijn intrede doet: zien jullie die z.g. fazant? Dat is een reclame voor Famous Grouse whisky. Alcohol voor minderjarigen? Een zaak voor de Reclame Code Commissie!

gravatar

Bij mij ging het ook helemaal niet, omdat ik het niet geleerd had en ook geen pen had meegenomen. Daar heb ik dus over geklaagd. Voortaan mogen ze alleen vragen stellen over dingen die ik weet

Reageer