Bron: Qmusic - Nederland YT

Breuk Mattie en Wietze werpt donkere schaduw over Bevrijdingsdag

‘Respectloos om nu nog bij de vrijheid stil te staan’

Vandaag had Nederland zijn vrijheid willen vieren. Het liep echter anders. De breuk tussen Qmusic-dj’s Mattie en Wietze dreunt na, en niemand lijkt behoefte te hebben aan de feestelijkheden die gepaard gaan met Bevrijdingsdag.

“Nederland werd 73 jaar geleden bevrijd van de Duitse bezetting, maar na wat Mattie heeft geflikt staat dat wel eventjes in een heel ander perspectief”, vertelt Sabrina van Noordt. Zij zou vandaag naar het Bevrijdingsfestival in Haarlem gaan, maar blijft na de breuk van het dj-duo thuis. “Wat die arme Wietze allemaal moet hebben doorstaan de afgelopen dag, ik kan het nog niet helemaal bevatten. Mijn gedachten zijn vandaag bij hem.”

“Het nieuws is als een dreun binnengekomen”, vertelt Chermaine Veldman. “Ik ben er helemaal kapot van. En dan zie je mensen doodleuk naar festivals gaan om de vrijheid te vieren. Totaal ongepast, geen greintje respect voor Mattie. Wat doet de vrijheid er op zo’n moment nog toe?”

De mensen die nog wel naar de festivals gaan, doen dat vooral om troost te zoeken bij elkaar. “Bevrijdingsdag zal nooit meer hetzelfde zijn”, zegt Marco Griffioen met gedempte stem. Hij geeft de man naast hem een stevige knuffel. “Wij kenden elkaar vijf minuten geleden nog niet. Het is mooi om die verbondenheid nu te voelen, al is de aanleiding natuurlijk verschrikkelijk triest. Voortaan heeft 5 mei voor mij echt een lading.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een goed alternatief om de de breuk tussen Qmusic-dj’s Mattie en Wietze op Bevrijdingsdag te kunnen verwerken is naar een lijndans-activiteit te gaan. De saamhorigheid zal je goed doen.

Dit is de lijndans-agenda op Bevrijdingsdag.

Helmond. Dansschool Reiniers. Linedance Avond met DJ Lambert van 20.30 tot 00.30 uur.

Houten. The Barn, Vrije Country Dansavond Aanvang: 20.00 uur.

Lutten. Olde Stee. Gerard Bierman & Glenn v. Haasen van 20.00 tot 24.00 uur.

Maastricht. Oude Harmoniezaal.
The Cockroach Killers Aanvang: 20.00 uur.

Spankeren. Dorpshuis. Linedance Avond van 20.00 tot 24.00 uur.

Spijkenisse. De Sleutel. Linedance Avond van 19.30 tot 23.30 uur.

Venhorst. Dorpshuis de Horst. Linedans Avond met DJ Tudor Aanvang: 20.00 uur.

Corrie.

Reageer
gravatar

Misschien is het een leuk idee dat de Speld een bevrijdingslijndans-avond in Paradiso met DJ Corrie organiseert.

gravatar

DJ-ers zijn toch van die meneertjes met een koptelefoon half op hun hoofd, en dat hoofd dan zo opzij, en dan allemaal boem-boem-boem whie-hie-hie-hie en dan 2 armen schuin omhoog?

Ik vind het eigenlijk veel leuker als er muzikanten optreden die iets kunnen en echte muziek maken.

Reageer
gravatar

En niemand heeft het meer over de tragische breuk tussen Bassie en Adriaan. Het collectieve geheugen in Nederland blijkt behoorlijk kort.

Reageer