Bron: Pauw, Vara

Mogen witte mensen schrijven dat zwarte mensen niet mogen schrijven dat witte mensen niet over zwarte mensen mogen schrijven?

Wij vroegen het onze ombudsman

Het is de vraag die iedereen op dit moment bezighoudt sinds Anousha Nzume haar boek ‘Hallo witte mensen’ publiceerde en daarmee een maatschappelijke discussie uitlokte: mogen witte mensen schrijven dat zwarte mensen niet mogen schrijven dat witte mensen niet over zwarte mensen mogen schrijven? Wij legden het voor aan Michiel Eijsbouts, de ombudsman van De Speld.

Ombudsman Eijsbouts:
Ehm, je kunt beter over millennials schrijven. Dat is een wat veiliger terrein.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben even kwijt wat nou onderwerp en lijdend voorwerp in bovenstaande zin is.

Wie helpt mij?
Ik kon het niet in de Turkse Wikipedia vinden.

Reageer
gravatar

Beste alias Zwarte Piet. Het is niet de bedoeling van dit reactieforum om dergelijke reacties te plaatsen. Ook al gaat het over Sylvana Simons.

Laten we het netjes houden.

Corrie.

gravatar

Iedereen die al wat lange actief is op dit forum zal desgewenst kunnen beamen dat dit ”appel” van onze knuffeltrol elke morele status mist.

Je hoeft maar even terug in de tijd te bladeren om te kunnen constateren wat zij in de loop van de tijd allemaal over homo’s, moslems, mensen met een handicap en niet te vergeten politiek-andersdenkenden heeft geroepen.

Daar lusten de honden nog geen brood van.

gravatar

” Quote: “Laten we het netjes houden”. Goed zo Corrie, jij bent de waakster van het goede fatsoen ”

Goed zo Corrie. Je spreekt weer met dubbele tong.

gravatar

Ha die Corrie!
De zin “Ook al gaat het over SS” impliceert dat ook jij van mening bent dat Sylvana niet netjes is. Dan is het woord ‘aandachtshoer’ zeer exact en juist. Het is precies wat zij doet: bitchen om aandacht. Het woord staat zelfs in Van Dale. Net als pisnicht en anusfissuur. Heel netjes dus.