Bron: Wikimedia Commons, Tm

VVD en GroenLinks botsen hard over douchegedrag Sybrand Buma

Formatie lijkt te klappen op vergroening CDA-leider

De wittebroodsweken van de formatie lijken nu toch echt voorbij. VVD en GroenLinks botsten volgens Haagse bronnen vorige week hard over de vergroening van Sybrand van Haersma Buma.

Ingewijden bevestigen de clash tussen Mark Rutte en Jesse Klaver, die zou zijn ontstaan na een onderhandeling over het aantal minuten dat Sybrand Buma mag douchen. De VVD pleit voor een royale vijftien minuten, terwijl GroenLinks twee minuten ‘eigenlijk al aan de ruime kant’ vindt.

Nadat informateur Edith Schippers voorstelde om de douchetijd even te parkeren, gingen de onderhandelingen verder over de temperatuur van Buma’s douchewater. Mark Rutte hield een gloedvol betoog over zelfbeschikking. Wat hem betreft zou Buma zelf mogen bepalen hoe warm het water is, zolang hij zich niet brandt. Jesse Klaver pleitte juist voor een koude douche.

Op dat moment schoot Rutte uit zijn slof. “En dan moet hij zeker ook een washandje met zeep gebruiken?” beet hij Klaver toe. De GroenLinks-leider antwoordde vervolgens dat Rutte een karikatuur maakte van de kwestie.

Alexander Pechtold opperde nog dat het misschien een idee was om een zuinige douchekop bij Buma te installeren, maar tegen die tijd waren de gemoederen al dermate hoog opgelopen dat Rutte boos wegliep van de tafel. Volgens diverse bronnen zette hij de volgende dag demonstratief een Rituals-cadeautasje voor Buma neer. Daarbij zou hij de woorden ‘lekker hoor, zo’n scrubje, geniet ervan’ hebben uitgesproken.

Politiek commentator Ron Fresen staat sinds vorige week in de badkamer van Buma om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Hij denkt dat het niet meer goed gaat komen tussen de partijen. “Ik heb hier dingen gezien die mij niet positief stemmen en dan druk ik mij voorzichtig uit”, aldus Fresen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk dat lobbyslaven zich ook wassen, doet me denken aan onze mensachtige cultuurroofdieren van oneindige groei met hun probleeminjecties t.b.v. de lobbycraten.

Met de VVD is het oude rome terug, met als doel onderwerping door banken met landen, onze geschiedkundige sociologen in de poliziek hebben niets geleerd van het verleden.

Reageer
gravatar

Een harde botsing in de douche en Buma die zijn zeepje liet vallen. Zoals ik het interpreteer is de oorzaak van deze situatie terug te herleiden op het cellentekort.

Reageer
gravatar

Dit is regelrechte maten-naaierij. Denk jij echt dat hier de klassieke zeeptruc onder zware gedetineerden werd toegepast? Wie is dan de bitch van wie?

gravatar

Sybrand Buma hoort bij het politieke establishment. Dat de politieke establishment, cq elite, stinkt is voor ieder weldenkende Nederlander zonder migranten-afkomst nu onderhand wel duidelijk.

Het maakt niet hoe vaak of dat ze met elkaar onder de douche staan. Ze blijven stinken.

Neem dan meneer Wilders van de PVV. Hij ruikt lekker naar ‘Old Spice’.

Corrie.

Reageer
gravatar

De heilige geest koffiepraat heeft gesproken.
“Wat stinkt zegt niets over het gewassen lid van welke politieke partij dan ook”.
“De reukzindelijkheid is persoonsgebonden gebudgetteerd”

gravatar

Zeker, maar het ontlasten van een bruine Buma mag nog steeds op de pot. Binnenkort zal er wel eentje aan de ketting trekken, want GroenLinks gunt Buma nu nog maar een zeikstraaltje van 2 minuten per dag.

gravatar

Rutte heeft gewoon een WTW op zijn WC en Douche. Met die warme zijkstraal verwarmt hij zijn douchewater voor. Kan ie toch CO2 besparen en langer douchen.