Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Eén dag zonder rundvlees bespaart evenveel water als halve maand geen kip eten onder de douche

Een dag zonder rundvlees bespaart evenveel water als een halve maand geen kip eten onder de douche. Die bewering doet Wakker Dier. De stichting roept op om tijdens het douchen wat vaker voor een vegetarisch alternatief te kiezen.

Wakker Dier-directeur Tamara Vlastuin: “Natuurlijk is het lekker om drie borden kip piri piri op te smikkelen onder de douche, maar omdat je ook aan het douchen bent verspil je daar ontzettend veel water mee. Van dat water kunnen meisjes in Afrika een eigen pluimveehouderij beginnen, terwijl ze nu vaak 20 kilometer moeten lopen naar de dichtstbijzijnde KFC-put met een family bucket op hun hoofd.”

Voor wie het te veel gevraagd is om in één keer te stoppen met kip eten onder de douche heeft Vlastuin nog wel wat tips. “Je zou kunnen proberen om één dag per week alleen te douchen onder de douche. Of om een halve kip te eten. Minder leuk, maar veel beter voor het milieu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga vier keer per dag onder de douche. Tegen besmettingsgevaar. Dat moet ook wel met mijn soort werk. En ik eet nooit kip.

Reageer