Bron: NOS

Formatie terechtgekomen in anale fase

Orale en cruciale fase afgerond

De kabinetsformatie is deze week terechtgekomen in de anale fase. Dat hebben Haagse bronnen bevestigd. Deze fase volgt op de orale fase, waarin de partijleiders praatten, en de cruciale fase, waarin moest blijken of de partijen echt met elkaar door willen.

De anale fase is heel spannend, zegt NOS-verslaggever Ron Fresen: “Er is nu een belangrijke rol weggelegd voor informateur Edith Schippers. Zij moet de onderhandelaars belonen en prijzen als zij zindelijke voorstellen doen. Maar als zij hun gedrag juist bestraft, kunnen zij opstandig worden. Schippers moet onder meer conflicten tussen het ego van Alexander Pechtold en het superego van Jesse Klaver in goede banen zien te leiden.”

PVV-leider Geert Wilders liet op Twitter weten dat hij ‘zijn reet afveegt’ met elk akkoord dat de vier partijen zullen bereiken. Fresen: “Daarmee zegt hij eigenlijk dat hij in deze fase graag aan tafel had gezeten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hierna volgt de dictatoriale fase waarbij de regenten schijt hebben aan het volk, maar om dat te maskeren referenda gaan organiseren waar van tevoren van vast staat dat die niet worden uitgevoerd.

(0) ^
• Reageer