Is de integratie van de 23 Noord-Koreanen in Nederland mislukt?

Of is het alleen Naem-Kye?

Nu de spanningen met Noord-Korea oplopen is dat ook te merken in de Noord-Koreaanse gemeenschap in Nederland. Is de integratie van de 23 Noord-Koreanen een mislukking? Of is het alleen Naem-Kye?

Jarenlang waren de Noord-Koreanen een toonbeeld van goede integratie. Dat beeld is de afgelopen weken snel aan het kantelen. Volgens opiniemakers heeft de Nederlandse overheid sinds de jaren ‘80 de segregatie in de hand gewerkt door Ding-Sun, Dae en Hea-Jung in een buitenwijk te stoppen.

Ebru Umar: “Kim-Sang en Chin zijn een stelletje landverraders die geen enkele loyaliteit voelen met Nederland. De overheid had Kim-Sang nooit mogen binnenlaten. Of ik generaliseer? Natuurlijk bedoel ik niet alle Noord-Koreanen, maar wel twee. Dat is een schrikbarend hoog percentage.”

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van de Correspondent. is optimistischer: “Als je naar Mi-Hi, Mi-hok, Mok, Soo, Yun en Sang kijkt dan zie je dat Noord-Koreanen juist heel goed integreren. Alleen Naem-Kye is een rotte appel die heel slecht is voor de beeldvorming. Statistisch gezien is de kans echter groter dat je in een verkeersongeluk terechtkomt dan dat je ooit Naem-Kye ontmoet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het woord integratie is uitsluitend lucratief voor sociologica en psylogica, beiden zijn gestoeld op het levenslang vergulden van hoog opgeleide “kennis” van werkschuwe projectmanagers met woorden voor geld: keizers zonder kleding die niet eens weten hoe de hersens werken! Deze bloedzuigers zijn overal, van echtscheiding tot cultuurvluchteling (excuus ongetelde nieuwkomers..).

Reageer
gravatar

Noord-Koreanen?

Die komen toch alleen als slavenarbeider, ingenomen paspoort, slapen onder de brug, bouwen aan de Afgas-arena?

Oooh nee. Ik was in de war met de Zenit Arena in Sint Petersburg. Rusland naruurlijk.

Reageer
gravatar

Weer dat hap-snap nieuws. Over de culinaire geslaagde opgang van Dim Sun wordt niet gerept, terwijl toch half Nederland er de mond vol van heeft.

Reageer
gravatar

Ze hadden Naem-Kye natuurlijk ook nooit in Rotterdam moeten huisvesten. IJmuiden was veel beter geweest want mistroostiger en In Noord-Holland voelen Noord-Koreanen zich per definitie veel meer thuis, dat is algemeen bekend.

Reageer