Bron Wikimedia - CC BY European People's Party

Integratie vindt plaats op 24 mei

‘Wees er snel bij, want vol is vol!’

De integratie van Nederlanders met een migratieachtergrond vindt plaats op woensdag 24 mei. Na decennia van treuzelen heeft het kabinet eindelijk een datum geprikt.

‘Het werd tijd. We hebben er nu 25 jaar over gesproken’, zegt vicepremier Lodewijk Asscher, die integratie in zijn portefeuille heeft. ‘We zien dat steeds meer Nederlanders het als een probleem zien dat veel mensen niet zijn geïntegreerd. Daarom hebben wij in de ministerraad tegen elkaar gezegd: laten we het dan maar eens gaan doen.’

De voorbereidingen voor het evenement zijn inmiddels in volle gang. Alle aanhangers van Erdogan en het dictatoriale regime in Eritrea hebben een save the date in de brievenbus gekregen en er zijn hapjes en drankjes besteld. Asscher: ‘Dagvoorzitter Ronald Plasterk heeft de eerste hand gelegd aan de Powerpoint-presentatie. En er is een gastoptreden van Sybrand van Haersma Buma, die a capella het Wilhelmus ten gehore zal brengen.’

Het ochtendprogramma van de integratie is plenair. Na de lunch (bruine boterhammen met kaas) zijn er workshops. De deelnemers kunnen kiezen uit de deelsessies ‘Normaal doen’ (onder leiding van Mark Rutte), ‘Liberale democratie en rechtsstaat’ (onder leiding van René Froger) en ‘Tai chi’ (onder leiding van Stef Blok).

Lukasz Trojanowski (44) heeft meerdere klussen moeten afzeggen om bij de integratie aanwezig te kunnen zijn: ‘Ik loop duizenden euro’s mis door deze flauwekul. Ik heb gehoord dat de dag door Dolf Jansen wordt afgesloten met een knipoog. Ik ga wel terug naar Polen als het zo moet.’

De integratie begint om 9.30 uur in het Gelredome in Arnhem. De koffie staat klaar vanaf 9.00 uur. Het kabinet adviseert deelnemers om op tijd te komen: ‘Wees er snel bij, want vol is vol.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als gebaar van goede wil laten Asscher en Buma zich na het Vrijdag-middaggebed omdopen tot resp. Habib Bin Al-Amsterdamned en Abdulaziz Al-Bum Al-Frisia. Tijdens de theepauze krijgen beiden dan ceremonieel hun tweede Paspoort en AK-47 uitgereikt door de DENK-leden van het schaduwkabinet Kuzu en Öztürk, namens president Erdogan die helaas verhinderd zal worden hier aanwezig te zijn.

Reageer
gravatar

Wat moeten we dan na 24 mei nog met Maxima? Het beste van 300m hoogte uit een helikopter in de Noordzee flikkeren? Of is dat weer te Argentijns?

Reageer
gravatar

Vol = Vol

Wij verzoeken u (asiel-TUIG) dan ook te verschijnen en 1 stuks handbagage volgens de u bekende maten, en 1 stuks ruimbagage van maximaal 15 kg mee te nemen.

Geert

Reageer
gravatar

Turkse vlaggen en portretten van Adolf Erdogan thuislaten a.u.b!

Pistolen, messen en boksbeugels ook.

Géén tassen of jassen gevoerd met aluminiumfolie.

Boerka’s ongewenst.

Er is géén reisvergoeding of vertrekpremie, u wordt niet thuisgebracht.

Zakgeld bij uitzondering op deze dag niet. Er zijn geen bijzondere subsidies, toelages of voorschotten.

U wordt verzocht geen familie of bekenden uit het buitenland over te laten komen.

Het reisbureau voor vakanties in uw gruwelstaat kan helaas niet aanwezig zijn.

Wij verwachten u in grote getale!
Tralalalala.

Organisatie-comité
Nationale Integratiedag

Reageer
gravatar

Geachte Hulp Bij Gebrekkig Nederlands,

Misschien moet u een weinig arsenicum in de kut uws vrouws gooien, opdat de bitterheid verdwijnt.

gravatar

De acceptatie vindt plaats korte tijd na de integratie. Let op, ook hiervoor is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.