Al Jazeera

Twijfels over loyaliteit Erdogan

‘Voelt hij zich Nederlands of Turks?’

Er wordt steeds meer getwijfeld over de loyaliteit van Recep Tayyip Erdogan. Voelt hij zich Nederlands, of toch veel meer Turks?

Iemand die de leider van AK-partij openlijk wantrouwt, is AD-journalist Wierd Duk. “Erdogan blijft heel erg trouw aan zijn Turkse roots,” beweert hij. “Thuis staat de hele dag Turkse tv aan, zijn kinderen gaan naar een islamitische school. Je zal zien dat Erdogan wel gaat stemmen in het Turkse referendum volgende maand, maar bij de Tweede Kamerverkiezingen woensdag gewoon thuis blijft.”

Er is ook een tegengeluid. Arnon Grunberg erkent weliswaar dat er problemen zijn, maar legt de schuld vooral bij Nederland. “Wij mogen als Nederlandse samenleving ook best naar onszelf kijken. Integratie moet van twee kanten komen. In de media wordt hij steevast ‘Turk’ of zelfs ‘de president van Turkije’ genoemd, dan is het toch niet gek dat die man zich op den duur geen Nederlander meer voelt?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeker, er zijn nu eenmaal landgenoten die -tegen beter weten in- blijven hopen op een vreedzame coëxistentie met de nazaten van Attila de Hun. Tot op het moment van etnische zuiveringen door Erdogan’s Grijze Wolven zullen er autochtonen zijn die aan Sinterklaas (de bisschop van Mira, Turkije) blijven geloven en dus de Zwarte Piet voor de groeiende segregatie uitsluitend aan de Nederlandse regering blijven toespelen.

gravatar

Gewoon, naar Syrië en Irak om IS (op louter humanitaire wijze) behulpzaam te zijn bij genocide. En daarna fluks terug naar Nederland, om daar met behoud van uitkering, K.B. en/of studiefinanciering een eigen ‘sleepercell’ op te zetten.

gravatar

Het succes van het Nederlandse onderwijs is dat via de Nederlandse Turken ook de leiders van Turkije zich het niveau van de basisschool eigen hebben kunnen maken.

Reageer
gravatar

Uit betrouwbare bron is vernomen dat Erdogans eigenlijk liever ‘geiteneuker’ wordt genoemd ipv “Nederturk”, want daar krijgt ie geen strakke plasser van.

Reageer
gravatar

Wat betekent dat bordje “Bagcilar” (tussen die twee zegenende handen van Erdogan) nou precies? “Bacillendrager” of zo?

gravatar

Wat maakt het uit hoe hij genoemd wilt worden. Geiteneuker of Nederturk. Hij is niet de moeite waard om je druk over te maken.

Het is maar een stomme Turk.

Corrie.