Tering Jantje ernstig ziek

Kinderboekenschrijver heeft cholera

Kinderboekenschrijver Tering Jantje is ernstig ziek. Dat maakte zijn uitgever vandaag bekend. De 80-jarige auteur heeft cholera.

T.B.C. Jantje werd vooral bekend met de boeken ‘Govert en de Gallemiezen’ en het in 2004 verfilmde ‘Pietje Pleuris naar de tyfus’. Dat laatste boek, over een geel olifantje met een drankprobleem, was zowel onder kinderen als volwassenen kenkerpopulair. Tering Jantje reageert strijdbaar op het slechte nieuws: “Wat een pokke-ochtend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn huisarts gaf in 2011 al aan dat Jantje Tering de kolere kon krijgen als hij door bleef gaan met zijn tyfusgewoonten. Maar hij luisterde niet en bleef maar tyfuszooi eten. Ja, zo krijg je die kolere wel.

Reageer
gravatar

Over boeken gesproken, Jantje vertoont een ongelooflijke uiterlijke gelijkenis met die weerspannige bejaarde (Hendrik?) Groen uit Amsterdam die zo boeiend verteld over de dagelijkse gang in zijn mistroostige bejaardentehuis aldaar. Voornoemde Groen schijnt kortgeleden ontmaskerd te zijn als intrigant van de Nederlandse Boekenclub en spion van DENK (Doe Erdogan Niet Kwaad)

gravatar

Een groot auteur.
Een bekendheid bij ons op het dorp. We hadden hier elke week bijeenkomsten om voor te lezen uit zijn werk. Trouwens iedere avond las ik er zelf van – voor mezelf – voor het naar bed gaan.

Reageer