NOS

Gerrit Hiemstra geeft wel erg makkelijk lagedrukgebieden de schuld van alles

'Ze spreken de taal niet eens'

Wie weleens naar het weerbericht kijkt is het vast wel eens opgevallen: als er ergens een drupje dreigt te gaan vallen weet Gerrit Hiemstra niet hoe gauw hij een lagedrukgebied de schuld moet geven. Steeds meer mensen ergeren zich aan de intolerante weerman.

Karel Gropij uit Deventer is er klaar mee: “Regen, mist, een gure wind. Volgens Gerrit is het allemaal de schuld van lagedrukgebieden. Lekker makkelijk denk ik dan. Lagedrukgebieden kunnen zich niet verweren. Ze spreken de taal niet eens. Ze hangen al weerloos in de lucht, en wat doet Gerrit? Die geeft ze nog lekker een trap na! Je zou toch beter verwachten van een slimme man als Gerrit Hiemstra.”

De houding van Hiemstra is volgens Gropij exemplarisch voor een breed maatschappelijk probleem: “Lagedrukgebieden krijgen amper de kans zich op een positieve manier te laten zien in onze maatschappij. En iemand met een voorbeeldfunctie zoals Gerrit Hiemstra maakt dit alleen maar erger. Hij beseft kennelijk niet dat er miljoenen ogen op hem gericht zijn. Als ik dat zie dan denk ik: nee jij bent lekker bezig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, dat zijn alleen ganzen, patrijzen en eenden .. in het vizier van moordzuchtige jagers met hun loden kogellast, hun groene hoedjes met die symbolische veertjes en hun braaf apporterende jachthonden. Zij noemen zich overtuigd natuurbeschermer en poeliers beamen dat handenwrijvend..

gravatar

Maar snapt ook iedereen dat de schuld ook de oplossing is?
In ieder mens schuild het gevaar voor de regen als deze geen zon zelf kan zien.
Zo is er zelfs een jaar genoemd als zijnde zon. Degene heeft dat niet zelf bedacht maar overgeleverd gekregen van zijn voorouders. Zo dom om niet zelf te denken.

Benny

gravatar

Wederhoor en weerwoord
Daar heb ik nog nooit van gehoord
Laat maar komen die klimaatspiegelstijging
Pak ik intussen de Gouden Televizierring.
Pijpenstelen zijn poëzie
Meteorologie is mythe

Reageer
gravatar

Laat hem nu toxh eens een keer met rust. Hij heeft het al moelijk genoeg: Gerrit werd geboren in Drachten en groeide op in Suameer op een boerderij. Na de lagere school ging hij naar het vwo op het Ichthus College te Drachten en daarna naar de landbouwuniversiteit in Wageningen. Na zijn opleiding is hij getrouwd. Hij woont in Stokkum.

Reageer
gravatar

Ja, het is bijna om er constant van in een depressie te geraken. Ik kijk vaak diep in het glaasje van mijn barometer, maar altijd weer water; nooit alcohol.