Bron Wikimedia Commons

Zweedse inlichtingendienst kende terreurverdachte al voordat hij bekend was

'We wisten al: deze man gaat ooit een keer keihard doorbreken'

De 39-jarige Oezbeek die eergisteren een vrachtwagen in een Stockholmse winkelpui reed is voor velen nog een grote onbekende. Maar niet voor de Zweedse inlichtingendienst SAPÖ. De geheime dienst kende de man met capuchon al voordat hij bij het grote publiek bekend was.

“Op het moment dat hij op onze radar verscheen was het nog een marginaal figuur in scene maar toen wisten we al: deze man gaat ooit een keer keihard doorbreken,” aldus voorlichter Edith Sandström. “We hebben hem 2013 voor het eerst gezien, toen stond hij nog voor een handjevol mensen op het station. Gewoon alleen hij, zijn capuchon en zijn rugtasje. Daar zouden mensen nu echt een moord voor doen, bij wijze van spreken dan.”

Veel Zweden zijn boos dat de inlichtingendienst hun ontdekking niet direct met de rest van het land gedeeld heeft. Sandström wijst die kritiek achter van de hand. “Zo’n onontdekte terreurverdachte moet je juist koesteren. We willen niet dat hij gekke dingen gaat doen die de mensen die hem vanaf het eerste uur schaduwden teleurstellen. Wat dat betreft is wat er vrijdag in Stockholm gebeurd is het ergste wat had kunnen gebeuren. Nu de hele wereld de man met de capuchon kent, moeten we weer op zoek naar een andere schimmige terreurverdachte.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Egh
Oh, excuses dat ik een stukje werkelijkheid laat zien op deze website waar je zo fijn de draak kan steken met alles.

BTW, haar naam is Ebba Akerlund, ze werd elf.

Reageer
gravatar

Fok jou Arnold. Je doet alsof het me geen reet kan schelen. Schijnheilige egotripper dat je bent.

gravatar

He klootzak, zet er ff bij dat het een horrorfoto is. Zieke hond dat je bent.

NSFW, bloed

gravatar

Gelukkig was het een actie van een lone wolf, die we ter uwer geruststelling al jaren in beeld hadden en die helemaal niets met een zekere doctrine dan wel religie te maken heeft. Weer net zo’n incident als in #Berlijn, #London, #Parijs (x3), #Nice, #Brussel, #Kopenhagen, #Saint-Denis, #NewYork, #Marseille, #Madrid. #Boston en #Istanbul. Maar we zullen er weer “pray for” voor zetten op onze FaceBook pagina’s, Niets aan de hand, mensen. Gewoon doorlopen…

Reageer
gravatar

Niet eens meer een precedent na Berlijn en Parijs, maar nu is de weg vrij voor elke islamitische, afgewezen, asielzoeker om een vrachtauto te huren/kapen/stelen. Een groot rijbewijs is niet eens meer nodig. Vrijwel tegelijkertijd werd in Alexandrië (Egypte) een koptische kerk verbrand met de voltallige gemeente erin. Daders: I.S. Het blijft echter muisstil in Ankara, Erdogan wil vanzelfsprekend zijn vrienden van I.S. niet voor het hoofd stoten. Hij heeft zijn mond nog vol van de genocide van Turken door uitkeringsland Nederland.

Reageer
gravatar

Niet zo cynisch Wiemie. De arme man had alle reden om een aantal mensen te vermoorden en te verwonden. Het is immers een zielige afgewezen moslim-gelukszoeker. Vanuit links standpunt gezien is het begrijpelijk dat hij het heeft gedaan.

We moeten hem omarmen en begrip tonen.

Corrie.