Zielig maar ook een beetje inspirerend: dolfijn verstrikt in ambachtelijk visnet van biologische hennep

De beelden gaan de hele wereld over: een dolfijn zit met zijn hoofd vast in een visnet en probeert zichzelf minutenlang tevergeefs te bevrijden uit zijn benarde situatie. Vissers komen langzaam dichterbij terwijl het beest piepende geluiden maakt en zwiept met zijn staart. Het zijn tragische beelden, maar ook een beetje inspirerend. Het visnet is namelijk ambachtelijk gefabriceerd door een hennepvlechter die enkel werkt met lokale en biologische materialen.

“De visnet-industrie is een wereld van massaproductie geworden”, vertelt hennepvlechter Kobert Kooistra. Samen met zijn twee jongere broers vlecht hij op de werkplaats dag in dag uit handmatig duurzame visnetten in elkaar. Het werk levert niet veel op, maar ze doen het uit liefde voor het vak. “De herkenbare geur van touw brengt mij nog altijd in vervoering. Natuurlijk, het is maar zoiets kleins, maar ik geloof dat we de wereld zo een mooiere plek kunnen maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kijk ook altijd graag naar stervende zwanen.
Zó mooi!
Ik word er toch een beetje emotioneel van. Sorry.

gravatar

”Want ik zie dat u geworden bent tot een warnet van ongerechtigheid en een gal van bitterheid.”

gravatar

Een duivels dilemma hoor. Kobert Kooistra wordt in zijn duurzame activiteiten gesteund door GroenLinks. De dolfijn moet het doen met Green Peace.

Reageer
gravatar

De dolfijn kies niet. Die komt er netjes in of niet…
Geen dilemma maar realiteit.

Gevangen zijn door de realiteit is feitelijk menselijk, niet dolfijnelijk.

gravatar

Het is helemaal geen duivels dilemma. Alle linkse gekkies zijn één pot nat. Ze zijn zo vol met vooroordelen dat ze achter iedere linkse hype aanlopen zodat ze zich kunnen profileren als Gutmenschen.

Corrie.