Samenlevingscontract van Dennis wordt niet verlengd

Veteraan maakt noodgedwongen plaats voor aanstormend talent

Bilthovenaar Dennis (32) moet deze zomer op zoek naar een nieuwe persoon om mee samen te leven. Zijn samenlevingscontract met Lotte (28) loopt in juli af en zal niet worden verlengd. Dennis en Lotte wonen al jaren samen, maar Lotte denkt dat het tijd is voor een frisse wind: “Er staan een paar prachtige talentjes te trappelen om de positie van Dennis over te nemen.”

“Het was geen makkelijke beslissing, we hebben samen vele successen behaald en Dennis doet het goed bij mijn vrienden en familie”, weet Lotte. “Maar hij wordt ook een jaartje ouder. Ik wil hem de kans geven om op zijn hoogtepunt afscheid te nemen en wens hem het allerbeste in het vervolg van zijn verdere samenleefleven.”

Dennis speelt op een cruciale positie in het huishouden van Dennis en Lotte, maar Lotte verwacht geen problemen met de opvolging: “Ik heb een paar gasten op het oog die zijn rol moeiteloos in kunnen vullen. Mijn nieuwe collega Mark is een lekker joch met specifieke kwaliteiten, en ook de jongen die hier tegenover me is komen wonen zou ik graag eens op die positie uit willen proberen.”

Voor Dennis komt de beslissing van Lotte geenszins als een verrassing: “Ik praat al maanden met andere vrouwen over een samenlevingscontract. Een klapper in het buitenland lijkt me leuk, maar ook in Nederland voel ik me nergens te groot voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan vraag ik me af of het functioneren van Dennis wel voldoende vooraf is besproken.
En heeft Dennis wel een andere functie binnen het huishouden aangeboden gekregen?

Reageer
gravatar

tegenwoordig bij het krijgen van een hypotheek vragen ze er naar: als je niet een samenlevingscontract hebt voor onbepaalde tijd, moet je van je partner een intentieverklaring krijgen dat na de looptijd je wel voor onbepaalde tijd samenleeft

Reageer
gravatar

Waarom zou je, als je een samenlevingscontract voor bepaalde tijd prefereert, voor andere zaken een duurzaam contract afsluiten. Een auto kun je leasen, een appartement huren. Verdergaand, kun je naar een hotel met het openbaar vervoer. En als je heel vrij bent lift je je wisselende contacten bij elkaar.

gravatar

Wat let onze Bilthovense Dennis voor zichzelf te beginnen? Het kabinet en bedrijfsleven zoeken wegen om de “macht’ van de vakbonden definitief te breken, dus iedereen moet, liefst vanaf de schoolbanken, ZZP’er worden. Wat weerhoudt Dennis om Lotte te vergeten door middel van een eigen praktijk met contract mijdende kortverband-vrouwen? Een lucratieve win-win-win situatie! Dennis blij, Lotte blij, Deysselbloem blij.

gravatar

Het is een soort racisme denk ik.

Apart is dat die Spanjaarden zo’n typische ‘lull’ hebben bij het uitspreken van bepaalde klanken, het is weer anders dan in het Schots, het is een beetje animaal, waarbij ze onwillekeurig hun tong (maar een klein beetje) lijken uit te steken in hun halfgesloten lippen (de tong blijft nog net zichtbaar binnen in de mond liggen, opgekruld en recalcitrant alsof ze duidelijk willen maken dat ze het achterste van hun tong niet willen laten zien, als een pad onduidelijk of hij eet of wordt gegeten) een beetje alsof het erom gaat te kauwen maar ook weer net niet, het heeft iets verlekkerds, een combinatie van eten en speken die ook wel bij Amerikanen voorkomt waarschijnlijk onder invloed van het Spaans. Er zit misschien iets in van een hagedis. Het zou een onbewuste behoefte uit kunnen drukken om te tongen. Ik zag een donkerkleurig, Spaans-Indiaans meisje met lang zwart haar zo in haar eentje in haar Phone praten buiten bij een restaurant. Vervolgens kwam er een typisch Nederlands meisje met lang blond haar met haar moeder en haar baby zitten die op dezelfde manier sprak, een soort pruilen, omdat haar kin wat terugweek en haar onderkaak wat klein was dacht ik. Ik twijfelde nog of het te maken had met haar baby. Maar daarvoor was het was te fysisch bepaald. Toen ik weg was realiseerde ik me dat het een van de vele vormen van gedachteoverdracht c.q. gewoontevorming is die wel bestaan met betrekking tot buitenlanders.

Reageer
gravatar

Maitreya, het moet gezegd: uw conversie van wereldleraar naar observator van maatschappelijk verkeer tussen etnische groepen en nationaliteiten onderling en hun semantische en syntaxische eigenheden, verbaast mij. Vooral uw associatie van het Spaans-Indiaans meisje (Pocahontas?) met de onbewuste behoefte om te tongen, schept duidelijkheid over uw mythische en -zonder twijfel- magische driftleven. Dank daarvoor

gravatar

Ach ja, de de vingerwijzingen van de Kamasutra heeft de westerse vrouw nu eenmaal diepgaand beínvloed.

gravatar

Ik Ian me Lotte goed voorstellen. Zoals die Dennis er uit ziet, gewoon een van de velen die denken dat hij hip is. Treurig gewoon dat hij niet zichzelf is, maar denkt dat hij meetelt door zo’n zielig baardje. Hup Lotte!