Interessant: man kon vroeger meer drinken dan nu

'Ik ben tegenwoordig zo snel brak'

“Ik ben tegenwoordig zo snel brak.” Vincent (26) kijkt zijn collega aan en nipt van een kopje koffie. Hij heeft een kater overgehouden aan een bezoek aan de kroeg. Een interessant verhaal.

“Vroeger ging het anders,” beweert Vincent. “Ik kon het hele weekend uit. Bier, wijn, shotjes, ik dronk alles door elkaar. En de volgende dag had ik nergens last van.” Hij werpt een blik uit het raam. “Gisteren 5 bier gedronken en zelfs het zonlicht doet nu pijn. Ik ben tegenwoordig zo snel brak. Vroeger was ik nooit zo snel brak.”

Dan bedenkt Vincent zich iets. “Ik weet nog een keer op vakantie in Salou. Toen ben ik de hele week dronken geweest. Nu zou dat niet meer kunnen: nu ben ik heel snel brak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Slim sim slim.
Voor ze de camping vervangen hebben door familiehuisjes was het soms even goed zuipen. Nu zijn ze allemaal op reünie. Minder geluid kost een hoop ruimte.
Het is handiger om boodschappen te doen.

Reageer
gravatar

Jongere generaties coma-zuipers lossen dat milieuvriendelijker op: zij bouwen een muur van geluiddempende kratten bier om zich heen; de enige geluidsoverlast komt van het boeren der deelnemers en af en toe van de sirene van de ambulance die comateuze bierdrinkers (van onze Hope des Vaderlands, naar het dichtstbijzijnde hospitaal brengt: onze Hope des Vaderlands in de ban van bier en drugs. .

gravatar

(Volgerns Zúrcher weliswaar onderdeel van een doelbewuste strategie om stemmen te verkrijgen van de ultra-nationalisten in Turkije, maar goed.)