Bron YT - MaRicMedia

Bewoners tevreden over snelweg door hun dorp

‘Hier is het algemeen belang mee gediend’

De inwoners van het Brabantse Schijndel hebben sportief gereageerd op de aanleg van een vierbaansweg dwars door hun dorp. Ze zijn van mening dat het algemeen belang ermee gediend is.

De 56-jarige Irma Janssen woont pal naast de snelweg. Haar huis is onverkoopbaar geworden, maar dat vindt ze niet erg: “Heel fijn dat Schijndel iets kan betekenen voor mensen die van Eindhoven naar Amersfoort willen. Die moesten eerst helemaal omreizen via Veghel of Boxtel. Zoals wij hier in het dorp altijd zeggen: tijd is geld en we moeten streven naar optimale economische groei.”

Ook Gradus Bakker (81) is tevreden, hoewel hij geen oog meer dicht doet door de geluidsoverlast: “Het gaat niet alleen om mij. Die mensen moeten toch érgens rijden. In een klein land als Nederland is het onvermijdelijk dat er af en toe iets in jouw leefomgeving moet worden aangelegd. Het grotere plaatje is dat we met z’n allen vooruit gaan!”

Robert van Maanen (37) was aanvankelijk sceptisch, maar ook hij is om: “Er maken veel meer mensen gebruik van de weg dan ik had gedacht. Dan had ik dus ongelijk toen ik stond te protesteren. Uitstekende keuze van de beleidsmakers om het toch door te zetten. Chapeau!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begreep zelfs dat er laatst voor het eerst een file stond. De Schijndelnaren zijn allemaal naar de snelweg gegaan omdat het ineens zo stil was, maar ze konden allen verheugd zien dat het zo druk op de weg is dat het tot stilstand was gekomen,

Reageer
gravatar

Doet denken aan de Fred Hachéshows van de VPRO, eeuwen geleden. Toen werd er ook een vierbaans-asfaltweg aangelegd, (onder vrolijk gezang van Sjef van Oekel), dwars door een huiskamer n.b. Toen kon dat nog, maar kom daar nu eens om?

gravatar

De geluidswallen zijn weliswaar te laag, maar ze voorkomen wel dat er Schijndelse padden en egeltjes worden doodgereden. Veel politie op de weg trouwens: een zwarte SUV van de AIVD, een motoragent en een politiebusje en een stadse patrouillewagen van Pon, de gebruikelijke Willem Holleeder-processie?

gravatar

Dit is een prachtig stukje Schijndel Promotie. Nu dit door de Schijndelaren vol trots bereikt en omarmt is, wordt er de komende periode ingezet op een afslag.

Reageer
gravatar

Goed voor de economie. Ik moet weer denken aan de Deltawerken. Ik was pas nog in het Watersnoodmuseum op Schouwen-Duiveland. Prachtig. Het aanvankelijke plan met de Brouwersdam die Holland met Zeeland verbond was dat er een doorlopende snelweg zou komen van Rotterdam naar Antwerpen en uiteindelijk na zoveel eeuwen van achterstand Vlaanderen bij Nederland te betrekken. De tunnel onder de Westerschelde. Ga zo maar door. Geert Wilders is de enige die daarvan de logische gevolgtrekking ziet. We zien de Belgische kust die in haar geheel is volgebouwd met flats. De muur. Om de lijn door te trekken, Atlantikwall zoals generaal Rommel het bedoelde, waar Duitsers en Rotterdammers zonder schaamtegevoel zichzelf kunnen zijn, is (zelfs) mede tegemoetgekomen aan de Belgen om hier op eigen eilanden een rustoord te scheppen waar ze ongehinderd langs de snelweg kunnen bivakkeren. De vooruitgang: dit moge dan vele families in het aangrenzende Scharendijke hebben verdeeld, het Brouwerseiland (in de hemel is geen bier, daarom drinken we het hier) is de vervulling van de droom van de nazi’s.

Reageer