Bas heeft een studieschuld van 17,9 miljard maar dat komt wel goed joh

‘Ik heb wel een supertijd gehad’

De overheid krijgt nog 17,9 miljard aan studieschulden. Dat komt door Bas. De 32-jarige juridisch medewerker studeerde Communicatiewetenschappen, Arbeidsrecht en Griekse Taal & Cultuur. Alleen die laatste studie maakte hij af. Gedurende zijn negen studiejaren leende hij maximaal bij. “Tja, 17,9 miljard, dat is wel even slikken”, aldus Bas.

“Tijdens mijn drie studies was ik er nooit zo mee bezig hoeveel geld het allemaal zou gaan kosten”, vertelt Bas. “Kamerhuur, af en toe uit eten, studieboeken. Kopje koffie op het station en een paar keer per week een meter bier, dat tikt blijkbaar behoorlijk aan na negen jaar. Gelukkig hebben ze een goede betalingsregeling bij DUO, dus ik probeer er niet al te veel van wakker te liggen.”

Toch ligt Bas er soms wakker van, geeft hij grif toe: “Ze-ven-tien komma negen miljárd, als je het hardop uitspreekt klinkt het wel als een flinke som geld ja. Ik heb het niet precies uitgerekend, maar daar ben ik nog wel eventjes zoet mee. Ik zie mensen ook wel eens schrikken als ik het vertel. Maargoed, ik heb een supertijd gehad, en dat is ook wat waard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat het artikel nog verzwijgt dat Bas een entourage heeft a la wijlen koning Bhumibol. Dat alles om hem bij zijn studie optimaal te kunnen laten presteren. De redenering is dat dit best wat moeite en geld mag kosten; de maatschappij krijgt die investering later dubbel en dwars terug.

Reageer
gravatar

Als je het later dubbel en dwars terugverdient, dan kun je het inderdaad maar beter laten lopen.
Het dubbele van 50.000 euro komt niet in de buurt van het dubbele van 17,9 miljard.

gravatar

Hoi bas. Misschien kun je nog wat bij lenen voor een heerlijke vakantie naar de Bahamas. Dat heb je wel verdient na 9 jaar zwaar studeren.

Reageer
gravatar

dit kan niet…. maximaal bij lenen is 1080 * 12 *9 is 116640…. hoe kom je ooit op 17,9miljard… dan zou hij 165 miljoen per maand moeten lenen…

Reageer
gravatar

Nathan, je streeft naar te weinig. Waarom 1080 lenen als je ook 10800 kan lenen? Of 108000? Of waarom niet gewoon 165 miljoen? Altijd streven naar het hoogst haalbare!

gravatar

Iemand heeft gelijk, maar is niet volledig.

Er komen nog administratiekosten, leges, overheadkosten, studiebelasting, leenbelasting, leengarantietoeslag, bankkosten, voorschotsoverheveling voor de OV kaart, BTW over al het bovengenoemde en belasting over de BTW van bovengenoemde bij.

Nee Nathan, je rekent je waarschijnlijk nu rijk, maar de rekening komt nog!

gravatar

De gedachte dat er meer aan heffing valt te verdienen dan schuld is al jaren achterhaald.
Er word niets opgekocht. Zelfs niet een schuld van een dooie…
De economie is een farce welke een dooie nog niet helpt.

gravatar

”De economie is een farce”

Tuurlijk. Schaf alles maar af wat met economie te maken heeft…. het zal je nog tegenvalllen 😉