YouTube: PvdA

Asscher: PvdA creëert komende periode 17 nieuwe waarden

Concrete plannen voor blagten, snuitatie en vrijheid van quiva

PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher wil in de komende kabinetsperiode 17 nieuwe waarden creëren. Volgens PvdA’er hebben de mensen grote behoefte aan nieuwe vaste waarden.

De lijsttrekker noemt de ‘vrijheid van quiva’ als een mogelijke nieuwe waarde. “Maar ook blagten, plering, wurigheid, snuitatie, gruuk voor minderheden en gedankigheid, worden als nieuwe waarden in ons verkiezingsprogramma genoemd. Daar gaan wij de komende vier jaar keihard voor vechten. De PvdA is de enige partij van Nederland die het aandurft om wurigheid centraal te stellen in haar verkiezingsprogramma.”

Asscher: “Overal waar ik kom hoor ik dat de mensen in een morele crisis zitten. Mensen maken zich zorgen: heb ik morgen nog wel genoeg waarden? Ik spreek bijna dagelijks mensen die al jaren thuis zitten zonder vaste waarden of het moeten doen met een paar flexwaarden. De PvdA wil daarom vol inzetten op waardencreatie. We hebben nieuwe waarden als plering en clutentie keihard nodig in Nederland.”

SP-lijsttrekker Roemer heeft de plannen van Asscher weggewuifd. “Asscher wil nu ineens doen alsof ze heel kruwzaam zijn door een verhaal op te hangen over waardengroei, maar de afgelopen vier jaar heeft de PvdA samen met de VVD met keihard neowurriaal beleid juist de bijl gezet aan onze waarden: de bezuinigingen op de gesubsidieerde kesnupdom en het snijden in de flurrelsubsidie, om maar eens wat te noemen.”

Asscher is niet onder de indruk van de kritiek. “Volgens mij heeft Roemer die woorden gewoon verzonnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Strotzig! Lowie, Strotzig! Je vergeet Strotzig Lowie, dus komt er geen kont van terecht. Wat jij noemt zijn allemaal oude waarden van de Partij tegen de Burger. Ouwe lulkoek, man! Flikker toch op!

Reageer
gravatar

IS is niet is, maar wannabe. Fundamentalisme kun je niet.opleggen.
Opleggers horen aan een vrachtwagen. Wie niet wil wil horen , moet maar voelen.

gravatar

Asscher, de man met de slaapogen, die hele zalen (nou ja. bijna halfvol dan) onder diepe narcose brengt met retoriek uit de tijd dat er nog echte socialisten bestonden. In de leer geweest bij Fidel Castro die van waarden overstromende toespraken van minimaal 4½ uur afstak en dan de enige in zijn auditorium was die nog fris en fruitig wakker was., de rest was technisch k.o. Ook -met Rutte samen- de enige Orator die geheel waardenvrij over “waarden” kan praten. En -met Rutte samen- de enige die kan zorgen voor een pijnloos en zetel-loos overlijden van v/h de PvdA. Vadertje Drees draait als een tafelventilator in zijn grafkist.

Reageer
gravatar

Net was ik even bij Albert Heijn, ze hadden een actie met chocomel. Er stonden een paar tafels bij de ingang. Ik ging even aan de kant zitten omdat ik moest wachten. Ik kan niet lang in de rij staan. Een zuur gezicht van nog maar een jaar of achttien zei goedemiddag, ze gaf kopjes warme chocomel weg. Ik zei niets, want ik was moe. Altijd die belangen op kleinigheden vermoeien soms enorm. Ik reken normaal uit wie er aan de kassa staan, omdat ik de meeste caissières niet eens aankan. De negatieve sfeer blijft een tijd hangen omdat ze in de darmen werkt. Ik zat even en er kwam gelijk zo’n halve turk aan, checken wat er aan de hand is. Ik voelde zijn agressie. “Gaat alles goed?”, zei hij tegen haar om te zoeken of er een probleem is met mij. De manager stond even later al bij de kassa. Gisteren stond er een man met stierennek te paraderen en te lachen om het succes van hun barretje van hout. Opvallend is dat de oorspronkelijke bevolking er hier net zo uitziet als de typische turken uit de tijd toen dat begrip nog meerdere toepassingen had. Wat ook opviel was dat alleen de recente buitenlanders met hoofddoekje die binnensloften allemaal graag een kopje chocomel wilden. Om dat soort dingen zijn ze zo populair. Ze passen zich aan zelfs harder aan autochtonen dan zijzelf doen, en wel aan hun meest negatieve trekjes die daarom nooit verdwijnen, juist verergeren en die de oorzaak zijn van hun aanwezigheid met alle kruiperige hypocrisie van dien. Maar het punt is de combinatie verweking en verharding waar ik hier onlangs van las. Het zoete gebaar van de chocomel en de agressie van de controle die onderling uitgeroddeld is. Pleeg zelfmoord.

Reageer
gravatar

Heb het verhaal van Maitreiya uitgelezen en hoewel de strekking aan onmiddellijke relevantie te wensen over laat, heb ik er toch prikogen van gekregen.

‘Syrische vluchtelingen versterken de onaangename trekjes van de nederlanders’, lijkt de stelling te zijn.

gravatar

Loek, stel je een retorische vraag of hou je gewoon een referaat? Ik meen te begrijpen dat de door jou gesignaleerde relatie tussen migranten en chocomel een diep symbolisch karakter heeft. Vooral de vermelding van “een halve Turk” intrigeerde mij. Want ook een halve Turk heeft een Turkse vader en iedere Turk (half of heel) is verantwoording verplicht aan R.E. Erdogan. En dus genoodzaakt op hem te stemmen. In Nederland wordt E. loyaal vertegenwoordigd door DENK en als alle welDENKende moslims op DENK stemmen, zullen PVV noch VVD de volgende premier hoeven leveren. Maar nu even on topic: het is toch al heel bijzonder als Turkse AH-bedrijfsleiders ook in de tijd van “de baas”, pal achter hun Hollandse caissières staan, weliswaar in andere attitudes dan in hun vrije tijd? Heb je trouwens de cursus “Turks voor beginners”, op 4 CD’s van NTI aangeschaft? AH geeft hierop korting, via spaarzegels.

gravatar

Chinees is de belsjienees welke leven op nummer 1 op heeft staan.

Kroepoek geeft smaak aan dat keuzemenu zonder te snappen dat her meneer smaken strelend met azijn geabsorbeerd kunnen worden als uitjes bovenop je eigen denken kan staan.

“Het” bestaat niet. Denken evenmin van Arman heeft dat bewezen. al moest hij het nog zelf terug lezen, na zijn dood.

Een afsluiter is dat wederkeren Wiemerma te machtig is.

Benny idol

gravatar

U probeer het wel, maar echt duidelijk is uw betoog bepaald niet, meneer Benny.

Misschien moet u het eens zonder beeldspraak proberen….