Beeld RTL Nieuws

Minister Dijsselbloem verlaagt armoedegrens

'Bijna niemand meer arm door maatregel'

De armoedegrens gaat omlaag. Dat heeft minister Dijsselbloem (Financiën) bekend gemaakt. Vanaf 1 maart 2017 gaat de grens omlaag van een maandelijks inkomen van 1030 euro naar 513 euro. Dankzij de maatregel leeft voortaan nog maar 0,1 procent van alle huishoudens onder de armoedegrens, tegen 3,3 procent in 2016.

Dijsselbloem spreekt van een groot succes: “Het kabinet heeft door de jaren heen veel te verduren gehad, maar achter de schermen zijn we stoïcijns door blijven werken aan oplossingen waar de mensen echt iets aan hebben. De spectaculaire daling van de armoede is wat mij betreft de kroon op vier fantastische jaren in Rutte II.”

Voor Rianne, alleenstaande moeder van twee kinderen, zijn de druiven zoet: “Het leven onder de armoedegrens is niet zo avontuurlijk als het lijkt. Vorig jaar moest mijn gezin elke maand rondkomen met minder dan duizend euro. Dankzij het heldhaftige ingrijpen van de minister verdien ik vanaf 1 maart modaal, minder dan duizend euro per maand. We gaan er lekker van op vakantie om het te vieren!”