Wikimedia Commons CC: Monica Ray

Algemeen Fonds stopt met vrijkopen gevangenen

Inkomsten afgelopen jaren drastisch gedaald

De gevangenis verlaten zonder te betalen? Dat zal binnenkort tot het verleden behoren. Het Algemeen Fonds gaat namelijk stoppen met het vrijkopen van gevangenen.

Aanleiding voor het besluit is de voortdurende geldnood waarin het fonds verkeert. Steeds minder mensen willen geld geven aan een organisatie die mensen tegen hun zin terugstuurt naar de Dorpsstraat terwijl het niet duidelijk is of het daar veilig is. De inkomsten zijn daardoor de afgelopen jaren drastisch gedaald.

“We hadden het al moeilijk genoeg toen onze briefjes van 50.000 gulden na de invoering van de euro ineens waardeloos bleken te zijn,” verklaarde voorzitter Peter Kans. “Gelukkig maakte de bank kort daarna een vergissing in ons voordeel, daardoor hebben we het nog even uit weten te houden.”

Het Algemeen Fonds blijft voorlopig wel gewoon doorgaan met het uitreiken van prijzen aan mensen die tweede zijn geworden bij een schoonheidswedstrijd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe pijnlijk discriminerend is dit besluit nu wel voor Willem Holleeder? De man wordt regelmatig verkast van EBI naar EBI zonder dat hij gelegenheid krijgt te ontsnappen. Hier worden duidelijk TBS-ers voorgetrokken, die mogen regelmatig ontsnappen tijdens hun onbegeleide weekend verlof. Misschien kan Willem ook eens collegiaal advies aanvragen bij Volkert van der Graaf? Die kent de mazen en loopholes in het Nederlandse Strafrecht als geen ander.

Reageer
gravatar

De afbraak van het onroerende goed te Amsterdam is het logische gevolg van het wegvallen van deze garanties. De verwachting is dat in de hoofdstad de zaak nog eerder tegen de vlakte gaat dan al die panden in Groningen.

Reageer
gravatar

Kans pakken is het verwachten waard.
Kans grijpen is op het juiste vakje stemmen.
Stemmen is verwachten dat je uitkomt bij start en weer opnieuw kan beginnen.