Beeldbewerking: Casper Steenbergen

De afterparty van de democratie is voorbij en Angela Merkel mag alle troep opruimen

'Eigenlijk hou ik helemaal niet meer van dit soort feestjes'

De afterparty van de democratie is voorbij. Toen de sfeer nét grimmig werd, was de drank gelukkig ook op, dus gingen de feestgangers nog een beetje op tijd naar huis. Maar ja, de teringzooi was er niet minder om: in de gordijnen kleeft een vloeistof van onduidelijke herkomst en de feestvierders hebben in hun onvoorzichtigheid ribbelchips en olijven met witte kaas in het tapijt getrapt.

Iedereen is naar huis. Iedereen? Nee, er brandt er nog licht in de woonkamer. Een gestalte sloft door het huis. Het is Angela Merkel. Plichtsgetrouw raapt ze lege pizzadozen en platgeslagen bierblikjes van de grond en gooit ze in een vuilniszak. “Ik zou zelf liever ook gaan slapen, maar goed, iemand moet het doen.” Ze laat een leeg flesje GHB zien. “Deze dingen ruimen zichzelf tenslotte niet op,” zucht de Duitse bondskanselier. Ze gooit hem in de bijna volle zak en knoopt het ding dicht.

“Eigenlijk hou ik helemaal niet van dit soort feestjes. Iedereen hangt maar de beest uit, want Frau Merkel ruimt na afloop toch weer alle troep op.” Merkel doet een blauwe strik om de vuilniszak en begint de lege bierflesjes terug in hun kratten te stoppen. “Zit hier tegenwoordig nog statiegeld op? Dat zijn toch weer snel een paar tientjes. Ik snap niet dat mensen zoiets laten liggen.”

De aanblik van het toilet doet Merkel de moed helemaal in de schoenen zakken: iemand heeft naast de pot overgegeven. De Duitse bondskanselier heeft wel een vermoeden wie de schuldige geweest is maar besluit het toch maar op te ruimen. Daarna nog één keer met een natte zwabber over de vloer en dan is het wel klaar voor vanavond. Stofzuigen om de laatste verdwaalde pinda’s onder de bank vandaan te vissen kan morgen wel.

Een paar uur na de rest van de stad kan de christendemocrate eindelijk het licht uitknippen en genieten van een welverdiende nachtrust. Morgen moet ze weer aan de bak. Welterusten, Angela Merkel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze trekt kwade geesten aan.

En de andere mensen maar roepen: ‘I see dead people! All the time! Everywhere!’

gravatar

Ach ja., democratie. Dat de elite de democratie verkwanseld heeft weet iedereen zo onderhand wel.

Het is tijd voor een alternatieve democratie. Steeds meer fatsoenlijke mensen kiezen voor een sterk leider om orde op zaken te stellen.

In Amerika is dat president Trump en na de verkiezingen is dat meneer Wilders van de PVV.

Corrie.

Reageer
gravatar

En het bloed van de oude Kohl (CDU/CSU) zat nog aan de muur en de kots van de AfD blijft liggen voor de schoonmaakploeg van het volgende kabinet.

Reageer
gravatar

Da’s ook een prima plek voor het bloed van Kohl… zoals die een Wende gedraaid heeft. Van het ‘Wir sind das Volk’ dat de Wende inluidde naar ‘Wir sind ein Volk’… Apekohl.

gravatar

Lekker ‘retro’ zo’n Rheinlandisch feestje, daar wordt je als oude sok toch melancholisch van. Natuurlijk vergeten we dan gemakshalve dat het met die christenen ook wel een hele bekrompen benden kon wezen, maarja..

Reageer
gravatar

Opvallend dat de woning er ook nogal leeggestolen, (zeg maar geplunderd) uitziet.

En dat bloed op de muur. Ver gezocht misschien, alsof er een bom ontploft is! Of minstens iets akeligs met een kalasjnikov (haha, ik zeg maar wat!) of een mes, ofzo

Ja, men moet voorzichtig zijn met wie men uitnodigt. En hoeveel. En wie ze meebrengen. Of met de echte profiteurs op feestjes, je kent ze wel!

Grenzen stellen heet dat.

Anders heb je zomaar een project X. Komen ze voor vanuit de hele wereld . Roepen ze “Sjurmennie! Sjurmennie!”.

Voor je het weet is je feestje helemaal niet leuk meer! Niet voor je gasten. En niet voor je buren. Want daar schijten ze in de tuin. En als het bij jou vol is, gaan ze gewoon bij de buren binnen verder.

Reageer