Shutterstock / lev radin / rocharibeiro

Shutterstock / lev radin / rocharibeiro

Een paar procent inflatie of een democratische rechtsstaat? Duivels dilemma voor Amerikanen bij de midterms

Amerikanen staan vandaag voor een enorme keuze bij de ‘mid-term elections’: laten ze zich leiden door een paar procent inflatie of toch het verlangen naar een gezonde democratische rechtsstaat? Voor velen een duivels dilemma.

“Ik vind democratie op zich belangrijk, maar inflatie en benzineprijzen moet ik toch meenemen in de afweging”, zegt de uit Pennsylvania afkomstige John Johnson Man. “Ik zie dat de inflatie is gestegen, en dat de Democraat Joe Biden president was, dus ga ik nu misschien maar stemmen op een Republikein, al nemen zij het vaak niet zo nauw met de beginselen van de rechtsstaat. Maar ja, wat moet ik anders? Ik haat inflatie.”

Ook Marylin James uit Georgia vindt het dit jaar een ‘bijzonder lastige keuze’. “Veel Republikeinen willen enerzijds het lichaam van de vrouw min of meer juridisch eigendom maken van de wetgevende macht en het recht op abortus en vrije keuzes volledig vernietigen, maar het is onder een Democratische president zo ver gekomen dat ik mij niet senang voel bij de economie. Dus ja, ik denk dat het Walker wordt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou-nou, wat is het? 10-20 %?!

Maar het is een vals argument om dat aan de eigen president te wijten.

Neem daarentegen een klootzak als Poetin, die is wel verantwoordelijk.

Maarja daar kunnen Amerikanen niet op stemmen, eigenlijk vooral niet tegen.

Russen trouwens ook niet.

Reageer
gravatar

Helaas kan de socialiste Petra van de Aa niet op dit afgeschermde artikel reageren. Daarom reageer ik op verzoek van de familie Van de Buren maar even voor haar:

“Het is een ramp!” (Daar ben ik het overigens gloeiend mee eens.)

Mijn eigen vrouw zei dat ze als vrouw zijnde voor geen geld in de Verenigde Staten zou willen wonen. Daar kan ik inkomen. (Nee meneer Viesman, dat bedoel ik daarmee NIET.)

Reageer