YT - DutchHPfan1992

Nieuw Harry Potter-boek nuanceert de rol van Voldemort

'De verdreuzeling van de samenleving is het echte probleem'

In het voorjaar van 2017 zal een nieuw Harry Potter-boek verschijnen. Niet J.K. Rowling, maar de tot nu toe onbekende schrijver P.B. Cliteur schrijft ‘Voldemort: Hij die best genoemd mag worden’, waarin de rol van de duistere tovenaar wordt genuanceerd.

“Zeven boeken lang heeft de linkse elite van Zweinstein kritiekloos de Heer van het Duister zwart mogen maken. Dan is het wel eens tijd voor een ander, genuanceerder geluid”, vertelt Cliteur. “Voldemort is lang niet zo erg als het establishment van Griffoendor je wil laten geloven. Die Minerva Anderling heeft alleen maar oog voor haar eigen positie. Ze heeft haar mond vol van de Duistere Wereld maar intussen doet ze niets aan de echte problemen.”

Volgens Cliteur heeft Rowling de dreuzels altijd met fluwelen handschoentjes aangepakt. “Maar laten we eerlijk zijn: dat zijn echt niet allemaal zulke lieverdjes. Door al die dreuzels durven normale meisjes van Zwadderich niet eens meer op hun bezem over straat te vliegen. Rowling heeft daar al die tijd van weggekeken.”

Al voor de publicatie van het nieuwe Potterboek is er kritiek. Critici vinden het moreel verwerpelijk om de kwaadaardige ideeën van de Duistere Zijde te normaliseren. Cliteur wijst die kritiek resoluut van de hand: “Ik geef gewoon mijn mening over de Heer van het Duister. Waarom zou dat niet mogen? Dit is een vrije toverwereld.”

Cliteur wil met zijn boek laten zien dat de nieuwe ‘alt-Dooddoeners’ juist het allerbeste voor hebben met de tovermaatschappij. “De verdreuzeling van de samenleving, dat is de echte bedreiging. Uiteindelijk heeft iedereen daar last van: tovenaars, kobolden, huiselfjes, maar ook de gewone Hagrid met de pet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat lijkt Paul Cliteur in zijn spreken, ook in de nog serieuzere media dan De Speld, toch sterk op Geertje W., de man die geen partij heeft, want je kunt er geen lid van worden. Het is een duistere beweging.

Corrie van Hiernaast

Reageer
gravatar

Het grappige is dat de meeste linkse mensen alles wat het niet met hun eens is ook echt ziet en behandelt als dooddoeners. Hoewel de steek onderwater van het artikel duidelijk aan het adres van cliteur is gericht is het artikel juist een goed voorbeeld van linkse morele arrogantie.

Reageer
gravatar

Paul Cliteur, echt “links”? Paolo Clitorius, salafistisch bladerunner, “coming man” én beoogd lijsttrekker van “Nieuw DENK” is daarentegen weer uiterst rechts. Zo zie je maar: “les extrèmes se touchent”, zelfs in de politiek.

gravatar

Gaat dit over het debat in De Balie? Dan had je beter “F. van Jole” als auteur van dit walgelijk verdraaien van feiten kunnen noemen. Een debat van 2 uur “samenvatten” tot 2 minuten door handig knippen en plakken, waardoor het lijkt alsof we terug in 1933 zijn. Nee, laten we vooral niet discussiëren over de islam-problematiek… wegkijken en laten rotten is zoveel beter. Vooral als we daardoor karaktermoord kunnen plegen op onze politieke tegenstanders.

Reageer