NOS

NOS

Wij vroegen Martin Bosma of we de SS-vergoelijkende AfD-politicus extreemrechts mogen noemen

“Niet iedere SS’er was automatisch een crimineel”, stelde lijsttrekker Maximilian Krah van de AfD in een Italiaanse krant. De vergoelijking van de elite-eenheid van de nazi’s zorgt voor de nodige ophef. Wij vroegen Kamervoorzitter Martin Bosma of we Krah nu ‘extreemrechts’ mogen noemen.

“Ik vind dat je dat niet moet doen”, antwoordt Bosma. “Dat is een vergelijking met het nationaalsocialisme en dat gaat me zes stappen te ver.”

We voeren aan dat Krah het nationaalsocialisme (de SS, de Zwarthemden, de paramilitaire organisatie van Hitler, waarover hij in bagatelliserende termen sprak) er juist zelf bij haalde. Zijn eigen AfD wil dat hij niet langer campagnevoert en op initiatief van Marine Le Pen is zijn partij uit de (in ieder geval) radicaal-rechtse Europese fractie Identiteit & Democratie gezet.

“Ik heb mijn punt willen maken en daar blijf ik bij. It is what it is“, reageert Bosma. “Niet iedere SS-verdediger is automatisch extreemrechts.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien moet je t s bij Wijk bij Duurstede vragen of iets dergelijks? De enige echte? (Gordon zei dat zn naam was). Anders weet ik het ook niet hoor. Hihi.

Reageer