Shutterstock / Robbert Coolen

Shutterstock / Robbert Coolen

AIVD waarschuwt: extreemrechts voedt denkbeelden extreemrechts in Nederland

Extreemrechts in Nederland wordt door extreemrechts met extreemrechtse denkbeelden gevoed. Daarvoor waarschuwt de AIVD. “We merken dat mede door de oorlog in Oekraïne extreemrechts nog ontvankelijker is voor verhalen die extreemrechts zichzelf vertelt, zoals dat Poetin een milde strijd voert in het land, of dat de mainstream-media liegen”, zegt een AIVD-onderzoeker.

Ook constateert de AIVD dat rechtsextremistische politieke partijen die radicale complotten aanhangen actief werven onder extreemrechtse kiezers die radicale complotten aanhangen. “We zien hier een duidelijk verband.” beschrijft directeur van de AIVD Erik Akerboom. “Extreemrechtse kiezers vallen als een blok voor extreemrechtse ideeën van extreemrechtse politici en het is net alsof die politici dat kunnen ruiken.”

Akerboom maakt zich zorgen over de sterk groeiende polarisatie, maar ook vooral voor de mensen die zeer ontvankelijk zijn voor extreemrechtse ideeën: “Met name radicaliserende eenlingen vormen gevaar in een spiraal terecht te komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het kan niet anders dan dat Maarten Hopman en Jan van Tienen in het geheim stiekem zijn doorgedrongen tot de diepste afgronden van het Forum van Baudet.
Dat is echter niet zonder gevaar, want wie met pek omgaat wordt ermee besmet.

Reageer
gravatar

Meneer Steeds, wilt u niet door vertellen dat de namen van beide door u genoemde geheim agenten niet hun echte namen zijn. Om bij het Forum van Baudet verwarring te stichten is Jan van Tienen de schuilnaam van Maarten Hopman en de schuilnaam van Jan van Tienen is Maarten Hopman.