Wereldbeeld millennials smelt sneller dan ooit

Waarden brokkelen af door verhitting van het debat

Het wereldbeeld van millennials smelt sneller dan ooit. Voor het derde jaar op rij werd een record genoteerd sinds het begin van de metingen in 1980. In het huidige tempo hebben millennials in 2030 geen wereldbeeld meer over.

De oorzaak van het snelle smelten van het wereldbeeld ligt volgens onderzoekers bij de toenemende verhitting van het debat. Onder druk van opgehitst onbehagen brokkelden voor lief genomen waarden van de liberale democratie al veel langer af, maar tot voor kort ging dat nog niet ten koste van het millennial-wereldbeeld. Nu de gemoederen echter blijven oplopen wordt de toestand kritiek: vegetarische schnitzels en de rechtsstaat liggen onder vuur. Nu zit de millennial nog veilig onder een fleecedekentje op de bank te whatsappen over Netflix, maar dat zou snel verleden tijd kunnen zijn als er niet snel wat wordt gedaan aan de uitstoot van haat.

Inmiddels circuleren op Instagram foto’s van millennials die in een zee van waanzin ronddobberen op overgebleven schotsen van hun wereldbeeld. Men reageert onthutst op de beelden. “We moeten wat doen! #redonswereldbeeld”, reageert Berend van Dijk. En Sterre Bloemsma schrijft: “Is iedereen gek geworden? Laten we er iets aan doen en nog gezonder eten! #nolattefrappuchino”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, de uitstoot van hááát was altijd al een probleem.. Maar met het kappen van de fatsoensoerwouden heeft de biotoop haar absorptievermogen ook nog eens verloren. We kunnen alleen maar hopen dat komende generaties niet de zelfde fouten maken als wij, en de consumptie in vrijheid van meningsuiting, met name in de schadelijke vormen, sterk weten terug te dringen

Reageer
gravatar

Ons wereldbeeld zal in het komende etmaal drastisch veranderen. Het wordt allemaal eenvoudiger na de inauguratie van Trump en je hoeft er niet bij na te denken.

Reageer