YouTube - Paul Stam

Nauwelijks millennials geslaagd voor eindexamen

‘Zie je wel’

Millennials zijn lui en verwend, betoogde Auke Kok onlangs in een column. Vandaag haalt hij zijn gelijk. Het aantal millennials dat geslaagd is voor het eindexamen blijkt dit jaar schrikbarend laag. “Zie je wel”, kraait Kok triomfantelijk.

De cijfers liegen er niet om: van alle honderdduizenden millennials die Nederland telt slaagt slechts een handjevol vandaag voor zijn eindexamens. “Totaal kansloos”, aldus Kok. “Maar dat komt natuurlijk omdat ze te druk zijn met biologische sapjes drinken in hippe koffietentjes met hun Macbook op schoot en zichzelf geweldig vinden.”

Er is al langer een dalende trend gaande: vorig jaar slaagden beduidend minder millennials dan het jaar daarvoor. Kok: “Als dit zo doorgaat, zullen er over een aantal jaar welgeteld nul millennials voor hun examens slagen. Nul. Laat dat getal even tot je doordringen. Nul.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan krijg je ook weer die stomme feestjes met al dat gebral en uit je dak gaan.
De enige compensatie voor die lijdensweg is een dure auto.

Reageer
gravatar

Ook een diploma is straks goedkoper in Polen of China, dus het heeft voor Nederlandse millennials geen enkele zin om nu al hard te gaan werken. Pluk de Dag!

Reageer
gravatar

Ze moeten die examens afschaffen, gisteren sprak ik al iemand, haar zoon had mondeling examen en had zijn stem verloren. Ik zei zie je wel,dat komt ervan. Ze belde net de dokter voor een medicijn.

Reageer
gravatar

Wat is dat voor een glas-half-vol-reactie?
Je kunt beter kijken hoeveel bejaarden mislukt zijn en dat aftrekken van het totaal aantal bejaarden.

gravatar

Dit was nooit gebeurd als als iemand als meneer Wilders van de PVV in de jaren ’60 bij de onderhandelingen betrokken was geweest.

Het kan toch niet zo zijn dat de politiek de stemkeuze van niet-millenials negeert.

Corrie.

Reageer
gravatar

ik maak me pas druk op het moment dat we een negatief aantal millennials slagen, helemaal als het complex wordt. Stel je voor: er slagen -10000 mensen of 2i + 5 aantal mensen

Reageer
gravatar

Precies, want er zijn legio mensen waarvan het beter is dat hun schooldiploma wordt ingetrokken. Of ben ik nu zuur omdat er geen hippe koffietentjes zijn voor 50+-ers?