Shutterstock / evrymmnt

Shutterstock / evrymmnt

Verwende millennial geeft meer dan helft van inkomen uit aan ‘huur’

Dat millenials niet met geld om kunnen gaan, was al langer duidelijk. Inmiddels blijft het niet langer bij kimchi tosti’s, natuurwijn en zuurdesembrood, en gaat het om de nieuwe: meer dan de helft van hun inkomen gaat op aan ‘huur’.

1100 euro. Dat is hoeveel millennial Sharon iedere maand opmaakt aan haar huis. Kenmerkend voor de nieuwe millenial-lifestyle, stelt generationoloog Bert Bokhoven. “Voor veel millenials is het een ‘absolute múst’ om een woonruimte te hebben. Ze kunnen ‘écht niet meer zonder’ een dak boven hun hoofd. En ze steken elkaar aan: als die ene een kleine tochtige woonruimte heeft, dan wil ik dat ook. Typisch millenialgedrag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn hart staat stil als ik denk aan al die woonruimte die voor datacenters gebruikt had kunnen worden. Wat maakt het die milennials uit als de hele wereldeconomie in elkaar dondert?

Reageer