Millennials vastberaden Wilders op Twitter tegen te werken

‘Als je idealen wilt waarmaken, moet je je bezorgdheid over de medemens uiten’

De winst van Trump is voor vele progressieve millennials een wake up call. “Ik heb echt ingezien dat ik voor de verkiezingen in maart vier keer zo vaak moet twitteren”, zegt Emma Meesters (24). “Ja, de tijd dat we echt iets wezenlijks gaan doen is nu wel aangebroken, man”, zegt Yoeri van Sprunsen (21). “Als je je idealen en dromen voor een betere samenleving wil waarmaken, moet je gewoon constant je bezorgdheid over de medemens uiten op het internet, weet je.”

“Ik heb door die schokkende overwinning van Trump ingezien dat ik decadent bezig ben geweest, en totaal zelfingenomen”, zegt Sherida Brandis (26). “Toen ik recepten en ironische grapjes deelde op het internet, had ik namelijk ook mijn oprechte zorgen kunnen uiten, en contact kunnen zoeken met mensen die aan de onderkant van de samenleving leven. Nee, het was zó egoïstisch van me. En dat terwijl ik écht het verschil kan maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zodra mensen als Pechtold, Klaver, Samson, Asscher en Kuzu hun biezen zouden pakken wordt de groei van de PVV geremd.
Zolang U echter op deze lieden blijft stemmen zal de PVV (de wil van het volk)blijven groeien.
Begrijpt U dit signaal ?

gravatar

Nee, geachte John, ik begreep dit signaal niet. Bovendien heb ik nog nooit op de door U genoemde heren gestemd en zal dat ook nooit doen.

Hoogachtend,
Mr. Wiemersma

gravatar

Geachte John,
Ik begrijp uw signaal niet. ik heb nog nooit op de door U genoemde heren gestemd en zal dat ook nooit doen.

Hoogachtend,
Mr. Wiemersma

gravatar

Wiem, let voortaan even op met de knop “Reactie plaatsen”: één keer aantikken is genoeg, nu is er sprake van een dubbele ontsteking en wordt het voor de redactie weer opnieuw kleppen stellen. Voor je het weet hebben we de oude malheuren weer terug: een reactie verdwijnt spoorloos of men krijgt de melding “There has been a problem making your current reaction invisible”. Overigens, never “a dull moment” met deze slimme verdwijntruc; men kan vruchteloos tot vier keer zijn reactie herhalen zonder hem “in beeld” te krijgen. Nou. dat haalt er de fut wel uit om nog eens te proberen. De redactie ontkent categorisch alle verantwoordelijkheid hiervoor. Net Poetin voor het neerhalen van de MH17 met een BUK-raket.

gravatar

Ik ben al wat grijzer en kom niet meer zo makkelijk mee. Maar wat is het toch mooi om te zien dat de generatie die de toekomst heeft, zich al twitterend met hart en ziel inzet voor een betere wereld. Nou, jongelui: go, go, go!

Reageer
gravatar

“inzet voor een betere wereld”? Een generatie fullprof autisten die zich inzet voor een betere wereld? Je moet wel plus pôpe que le pôpe zijn om daarin te geloven.

gravatar

Sinds een deel van de redactie van dit forum de laatste twee jaar hosanna predikt wanneer de naam ‘Wilders’ goed gespeld is, maak ik mij grote zorgen. Een steeds grotere groep dolende abonnees begint geloof te hechten aan de juiste volgorde tijdens het lezen ervan.

Ik roep iedereen op om eens per week te beginnen met de naam ‘Wilders’ te vervangen voor ‘Dukdalf’. Na een maand zoek je de betekenis ervan op, en zo biedt dit een metaforisch inzicht in enige nuance, en kan de hoge muur tussen de lagen weer wat afgebouwd worden. Want heel Holland bakt, maar een groeiend deel wat te bruin momenteel.

Reageer
gravatar

Aan Maarten(29),

jou reactie is.
Bepalen wat andere er mee doen moeten diegene weten.
Ik ga uit van het goede wat opbouwend is.
Ik hoor graag je verdere verhaal.

Benny

gravatar

Benny, ik zou het fijn vinden als u gewoon, normaal Nederlands schrijft en niet van die vreselijke spelfouten. Komt dat door al dat internationale gedoe? Spreek en schrijf gewoon zuiver Nederlands!