Flickr: Aranami

Kwetspartij op Amerikaanse universiteit: 17 millennials beledigd

Tragedie zorgt voor discussie over vrije meningwet

Bij een kwetspartij op een universiteit in Oklahoma zijn zeventien studenten beledigd. De slachtoffers zijn millennials die een hoorcollege kregen over de burgerrechtenbeweging.

De dader is een witte, geprivilegieerde man die als professor sociale geschiedenis aan de universiteit verbonden is. Hij zou een collegezaal zijn binnengewandeld waar hij historische feiten begon af te vuren op de studenten. Er ontstond meteen paniek, waarbij dertig millennials naar buiten wisten te vluchten. Nog voor de dader overmeesterd kon worden, kwetste hij zichzelf.

Het is niet voor het eerst dat Amerika wordt opgeschrikt door een kwetspartij met beledigende afloop. In Colorado werden vorige maand vijftien studenten persoonlijk aangevallen door een opmerking over gluten.

De tragedie in Oklahoma heeft de discussie over de vrije meningwet opnieuw doen oplaaien. Steeds meer Amerikanen pleiten voor strengere regels op het gebied van meningbezit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De meninglobby verzet zich al jaren tegen strengere regels voor eigenmeningbezit.

Bij afschaffing ervan wordt het ook heel erg moeilijk om al die menikjes te gaan verzamelen en veilg te stellen. De angst bestaat dat al die meningen dan in de illegaliteit belanden.

Dat moeten we ook niet willen met z’n allen.

Reageer
gravatar

Hier heb ik maar één advies: alle meningen en meninkjes opbergen in de cloud, dan kunnen zij daar met algoritmes worden bewerkt en per kilo verkocht aan gretige multinationals. Dan leveren ze ook nog wat op Bruto Nationaal Productsgewijs.