Wikimedia Commons CC: Rene Mensen

Meteorologen: morgen eerste klimaatontkenning op natuurijs

‘Als het warmer wordt, hoe kan het dan dat ik nu op een bevroren sloot sta?'

Met de dalende temperaturen van de afgelopen week wordt de kans steeds groter dat morgen al de eerste ontkenning van klimaatverandering op natuurijs kan plaatsvinden.

Volgens meteoroloog Gerrit Hiemstra is de eerste klimaatontkenning van deze winter dichtbij: “Als onze modellen kloppen zal het morgen of overmorgen mogelijk zijn op het ijs te gaan staan en tegen niemand in het bijzonder te roepen: ‘als het warmer wordt, hoe kan het dan dat ik nu op een bevroren sloot sta? Nou?’”

Volgens Hiemstra is voorzichtigheid nog wel geboden. “Het ijs is niet overal even dik. Als je gaat stampen om je argument kracht bij te zetten kan je door het ijs zakken. Dan valt zo’n ontkenning in het water, bij wijze van spreken dan he.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *