Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Sjofele man bij Centraal Station bedelt om NRC-betaalmuur te kunnen betalen

'Ik wil weten wat er echt speelt'

Mensen die vaak achter het centraal station komen, kennen hem wel: Wimfred van Veen. De sjofele man vraagt mensen om een kleine bijdrage voor zijn online abonnement op NRC. “Pardon meneer, kunt u misschien een eurootje missen? Ik wil weten wat er echt speelt.”

Er zijn mensen die muntjes van 10 of 20 cent in zijn hand steken, maar minstens zo vaak wordt Wimfred genegeerd. Een enkele keer wordt een voorbijganger boos: “Ga je zeker weer columns van Bas Heijne van lezen he? Viespeuk!” Het deert de bedelaar nauwelijks nog, hij is de opmerkingen inmiddels gewend.

“Het begint zo onschuldig”, vertelt Wimfred, turend in een bekertje met vijftig cent, net genoeg voor een Ikje. “Een vlotte jongen op straat benaderde me voor een voordelig abonnementje van 3 maanden, eerste maand gratis, alleen online. Op zo’n moment denk je, één slijpsteentje voor de geest, wat kan dat nou voor kwaad? Nou ja, kijk zelf maar, nu zit ik dus hier.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Echt iets voor een sjofele man, c.q. linkse gekkie, om een online abonnement op NRC te hebben. Daar staan alleen maar leugens in.

Nette mensen halen hun informatie van Facebook.

En het is nog gratis ook. 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

De DVD-recorder is allang stuk, en de films van de Coen-brothers kennen we uit ons hoofd, maar de Volkskrant komt nog steeds binnen om 6:25 uur.
Linkse gekkies? Nou, die Volkskrant doet het net zo goochem.

Reageer
gravatar

Ik dacht van aan welke kant je er voorbij loopt.
Meestal zit zo’n gast tegen de rechter muur en loop je er dus links voorbij, en ben je een linkse wegkijker. Zit de gast tegen de linkermuur, dan is de afstand normaliter groot genoeg, tenzij er je een dwarsligger tegemoet komt die het niet begrijpt.

gravatar

Een tijdje geleden had de Speld een artikel, geschreven door (ja door) de meerderheid. Was erg… uniek.

gravatar

Jaja, de NRC nota bene, die krant waar ze met tien slagen om de arm Trump’s uitspattingen in Moskou eigenlijk niet willen publiceren. Omdat ze een nog net niet in functie zijnd staatshoofd niet willen beledigen. Neen, dan de Speld die tenminste echt Russische schandalen durft te onthullen: https://speld.nl/2017/01/11/hoe-voorkom-russen-meekijken-als-prostituees-bed-laat-plassen/
Inclusief reacties over Poetins (en Corrie’s) trollen fabriek die ze gewoon zonde rcensuurt laten staan. Kortom: ‘lang leve de Speld’.

Reageer