Ik ben bang dat mijn hond een borderline collie is

Beste Trudie,

Ik ben bang dat mijn hond een borderline collie is. Als ik met haar aan de lijn loop, zit ze de hele tijd te trekken maar als ik haar vervolgens losmaak springt ze juist op me af. Als ik een stok gooi zegt ze dat het mijn schuld is dat die stok weg is. Daarna dreigt ze met zelfmoord. Wat moet ik doen?

Groetjes,
Gevallen voor een foute hond

Beste gevallen voor een foute hond,

Grenzen stellen is het allerbelangrijkste met borderline collies. Laat je niet manipuleren door die lieve puppy-oogjes: je hoeft niet te accepteren dat ze de bank stukbijt als jij niet thuis bent ‘omdat jij naar andere honden hebt gekeken’.

Vergeet haar trouwens niet te steriliseren. Het laatste wat je wil met een onhandelbare borderline collie is dat ze puppy’s krijgt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zou mij niet verbazen als de Gevallene dat foute beest naar Florrie Rost van Tonningen heeft vernoemd. Dat beest was ook onhandelbaar, en je moet er niet aan denken dat daar puppy’s van gekomen waren.

Reageer
gravatar

Wij hadden vroeger een tuinafscheiding, een borderfence, die sloeg me toch een schuttingtaal uit.

Uiteindelijk gedoneerd aan Berlijn, was voor alle partijen beter.

Staat nu in niemandsland te roesten tussen Eindhoven en Roermond in afwachting van de definitieve separatie van Limburg.

Reageer