Help, ik heb een adviesrubriek

Help, ik heb een adviesrubriek

Help, ik heb een adviesrubriek

Kundige Trudy geeft raad

Beste Kundige Trudie,

Ik heb al een aantal jaar een adviesrubriek op De Speld. Wat zou jij doen?

Kundige groetjes,
Kundige Trudie

Beste Kundige Trudie,

Meid, wat ben ik blij dat je me schrijft, want ik herken me helemaal in je verhaal. Een online adviesrubriek; je kunt niet met ze en je kunt niet zonder ze. En op De Speld nog wel. Wat zul jij veel kundige adviezen geven. Maar denk je ook een beetje aan jezelf? Wie geeft jou raad als je ergens mee zit? Heb je een schouder om op te huilen? Bij je man Fred niet, die zit elke avond alleen maar in de schuur naar zijn weerstation te kijken. Dan denk ik, vanuit mijn kundigheid: kijk gewoon op Buienradar en kom eens een avond lekker op de bank tegen je vrouw aan zitten om een leuke film te kijken op Netflix. Soof 3 is bijvoorbeeld uit, maar die zul je wel weer alleen moeten kijken. Zet een doos tissues neer, want hoewel Soof in wezen een grappig karakter is, krijgt ze in deze film borstkanker, maar dat durft ze niet te delen met het gezin. Voel jij je eigenlijk nog wel thuis in je gezin? Fred is altijd afwezig en je puberkinderen zitten de hele dag op de telefoon het moment af te wachten dat ze uit huis mogen. Is dit waar je al die barensweeën voor hebt ondergaan en je je hele leven hebt weggecijferd? En wat doe je in je vrije tijd? Jezelf nog verder wegcijferen om mensen die je niet kent te voorzien van adviezen bij hun simpele problemen. Geef er lekker de brui aan joh. Druk vannacht een kussen op Fred z'n gezicht, plunder de gemeenschappelijke rekening en pak morgen het eerste de beste vliegtuig naar Jamaica. En kijk nooit meer om.

Groetjes,
Kundige Trudie


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte mevrouw Trudie Knudde,
De inzet wordt eindeloos gewaardeerd, het lichtje waarmee u opstaat, dooft onmiddellijk door envious phospherecent. U kunt deze frustratie niet uiten op Fred, die is er nooit, met een onbedaarlijke scheld- en vloekpartij en u doet niet schrijvend, schrijven is anders. Tot zover, wellicht kunt u na de koffie Fred thuis vast binden en hem het hele apezuur vloek kabinet geven over het hele disfunctonerende zooitje inclusief de grootste t****lijer van allemaal, Fred zelf, u moet toch een keer van die stapels pek en veren af. Misschien neemt Fred dan wel even vrjaf als u t met een ochtend niet redt. Groeten namens zijn collega Astairio. Kunde Jazeker!

Reageer