Steeds meer mensen verlaten de stad en gaan in Den Haag wonen

'De rust hier is heerlijk'

Steeds meer mensen trekken weg uit de Nederlandse steden, om zich te vestigen in Den Haag. Vooral gezinnen met jonge kinderen kiezen vaker voor een rustig bestaan in het Haagse ‘centrum’. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Janna (38) verruilde met haar gezin een klein, duur huis in Amsterdam voor een ruim appartement in een pittoreske Haagse woontoren. “De rust hier is heerlijk, soms waan je je echt alleen op de wereld. Ik zou nooit meer terug willen naar de grote stad. Alleen de kinderen vinden het nog geen succes. Ze klagen dat ze hun klasgenootjes niet kunnen verstaan.” Mees (8): “Het stinkt hier.”

In de stad was altijd wat te doen, dus dat is nu voor Janna en haar vriend Berend wel even wennen. “Er zijn in Den Haag maar drie straten: het Spui, Lange Poten en het Plein. Dat is lekker overzichtelijk, maar het betekent wel dat we hier ieder weekend vrienden moeten uitnodigen, anders vereenzaam je binnen no time. Ik merk alleen wel dat sommige vrienden het na één bezoekje voor gezien houden. Tja, het buitenleven is blijkbaar niet voor iedereen.”

Niet alle stedelingen zien het zitten om naar Den Haag te verhuizen. De Utrechtse Roel (34) moet er niet aan denken: “Waar?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Den Haag maar drie straten Janna??!!?? Leer de stad eerst maar eens beter kennen. Om maar wat te noemen: Denneweg, Frederikstraat, Frederik Hendriklaan, Hoogstraat, Noordeinde.

Reageer
gravatar

ik woon zelf al jaren in de electriciteitscentrale, na eerst gewoond te hebben op de Barteljorisstraat en stadion zuid. Daar is het pas lekker rustig!

Reageer
gravatar

Je kunt ze ook nog overgebleven oliebollen opgewarmd uit de airfryer geven.

Het verschil tussen een verse oliebol of een airfryer-oliebol is bijna niet te merken.

Corrie.

gravatar

Aan de getoonde bebouwing te zien, wordt er in Den Haag al gebouwd op de toekomst. Een toekomst met een andere, meer Oosterse, couleur locale. Heel herkenbaar is de moskee-achtige bouw, met een kasbah-achtige sfeer op het sfeerloze plein. De steenkeuze, indeling en vlakverdeling doen sterk denken aan het plein in Amsterdam dat in deze stijl is opgetrokken rond de mega-moskee. Het wachten is nog op een salafistische burgemeester die de goedkeuring heeft van zijne excellentie president Erdogan. De opvolger van de huidige autochtone burgemeester, wordt gezocht in Oost Turkije of in de wadi’s van de Magreb.

gravatar

Ach ach, typisch een verhaal geschreven door import Amsterdammers Laura en Laura die denken dat ze nu stads zijn.

Durf te wedden dat ze oorspronkelijk uit Brabant komen.

Den Haag is de enige echte stad!

Corrie

Reageer
gravatar

ouch ouch, typically a story written by import coffee shops Laura and Laura that think they are a city.

Dare to bet they are originally from Belgium.

Over the hedge is the only real movie!

mr. Bean

gravatar

Dat zijn weer die stagiaires van Diederik. Zullen binnenkort wel naar de redactie Brussel worden overgeplaatst, vanwege talent voor absurdisme.