Schijn bedriegt: hippe bar is toch tandartspraktijk

Avondje cocktails drinken mondt uit in wortelkanaalbehandeling

Het felle licht, de simplistisch witte muren: dit moet wel een hippe nieuwe bar zijn, dacht Mark toen hij even lekker een organische cocktail wilde gaan drinken in Amsterdam. Hij kwam bedrogen uit. De steriele ruimte bleek een tandartsenpraktijk. “Toen ik ‘Aah’ zei om een drankje te bestellen, begon hij in mijn mond te loeren.”

Na binnenkomst nam Mark plaats in een heerlijke loungestoel. Er was helaas geen bewaakte garderobe. De barman van dienst zei hem dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken. “Op zich aardig van hem natuurlijk, maar ik vond het een wat overbodige opmerking. Hij vroeg me daarna of ik mijn tanden wel gepoetst had. “Natuurlijk poets ik mijn tanden even voordat ik op stap ga”, antwoordde ik. Ik had het nog niet uitgesproken of hij zat al met een spiegeltje in mijn mond te poeren. Maar ja, dat zal wel normaal zijn in het Amsterdamse uitgaansleven, dacht ik.”

De man stelde voor om even foto’s te maken. “Ik dacht: ‘ja, leuk!’ Het was wel wat teleurstellend dat alleen de contouren van mijn mond zichtbaar waren op de selfie.” Toen de barman begon over een wortelkanaalbehandeling gingen er bij Mark wel wat belletjes rinkelen. “Maar ja, natuurlijk wel onbeleefd om te vragen of iemand tandarts is”, aldus de student.

Wat er in de spuit zat die daarna in zijn tandvlees gedrukt werd, weet Mark nog steeds niet, maar hij heeft nog uren met een plaatselijk verdoofd gevoel rondgeslenterd in Amsterdam: “Ik ben een deel van de avond kwijt, maar ik zat op een gegeven moment vieze woordjes te lispelen tegen iemand die achteraf gezien de volgende patiënt of de tandartsassistent moet zijn geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Studenten moeten het allemaal nog leren. Het is goed dat dit exemplaar al begonnen is om wat ervaring op te doen.

Beste Mark, probeer volgende week eens een restaurant uit, want daar leren ze je met mes en vork eten. En nou niet naar de Mac, anders wordt het nooit wat.

Reageer