2017 is banger voor jou dan jij voor 2017

‘Jij bent veel enger’

Veel mensen zijn bang voor het komende jaar, maar eigenlijk is die angst ongegrond. 2017 is namelijk veel banger voor jou dan jij voor 2017. Jij bent een veel grotere bedreiging.

Volgens evolutiepsycholoog Pauline Kester is onze angst voor 2017 niet realistisch. “Jij bent een mens, 2017 is maar een jaar. Jij bent vele malen enger. 2017 zal jou uit zichzelf nooit iets doen, maar jij kunt 2017 in een handomdraai verzieken.”

De angst die de meeste mensen hebben voor 2017 is wel te verklaren, zegt Kester: “Het is gedeeltelijk aangeleerd en gedeeltelijk afkomstig van onze verre voorouders, die in 2017 allemaal morsdood zijn.”

Als je geconfronteerd wordt met 2017 kun je het beste rustig blijven. “Niemand vindt 2017 écht prettig, maar probeer 2017 in ieder geval niet in een reflex dood te trappen. 2017 heeft namelijk ook een functie: het is de enige weg naar 2018.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja goede morgen zeg! Hoe moet Pauline nou weten hoe bang ik precies ben, zodat zij dat kan afzetten tegen de angst van 2017? Het zijn mijn emoties, dus alleen ik heb daar wat over te zeggen! En ik vind dat 2017 moet oprotten, ik was hier eerst.

Reageer
gravatar

Beetje makkelijk dit. Het moet eerst nog 2017 worden, dan valt er pas wat te zeggen over 2017. De Speld zou hier niet aan mee moeten doen. Dat op voorhand van alles roepen. Populistische journalistiek, bah.

gravatar

Fijn om te zien dat meneer Jinping de moeite heeft genomen onze nobele taal te leren. Dit zet ons kikkerlandje leuk op de kaart (en het internationale podium natuurlijk, haha, maar goed, ik dwaal af) en is vast ook leuk voor de onderlinge handelsbetrekkingen!

gravatar

Nou nou, het jaar 2017 is helemaal geen jaar om bang voor te zijn. Het is het jaar van de landelijke verkiezingen, het jaar van hoop.

Meneer Wilders van de PVV wordt dan onze minister president.

Populisten Power! Yeah yeah! 🙂

Corrie.