Snotverkouden man moet al zijn recente gesprekspartners bellen

‘Hoi, ja, sorry, weet je nog laatst dat praatje in de trein?’

Felix (28) schraapt zijn keel en probeert tevergeefs diep adem te halen. “Hoi, Lotte, ja, sorry, met Felix”, begint hij een beetje ongemakkelijk. “Weet je nog laatst dat praatje in de trein? Ja, ik vond het ook gezellig. Maar, nou, ja, ik moet je dus wat vertellen.”

Felix heeft een verkoudheid opgelopen en nu moet hij al zijn recente gesprekspartners waarschuwen dat zij het misschien ook hebben. Lotte reageert best goed op het bericht dat Felix haar mogelijk heeft besmet met het rinovirus. Beter dan zijn buurman Joost in ieder geval, die ontstak in woede. “Misschien heb ik het wel van jou gekregen”, verdedigde Felix zich nog. De tranen stonden in zijn ogen.

Nadat hij heeft opgehangen, streept hij Lottes naam door op zijn lijstje. Het is het achtste telefoontje dat hij vandaag heeft gepleegd. Nog zeventien te gaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *